Annonce
Haderslev

Lokal lærerformand om genåbning: Står ikke med hænderne over hovedet på nogen måde

Lars Pedersen, formand for Haderslev Lærerkreds, bakker op om beslutningen om at aflyse folkeskolens afgangseksamener, selvom han synes, at det er synd for eleverne. Foto: Jacob Schultz
Det bliver ikke en normal hverdag, som lærere og elever kan møde ind til i folkeskolen, hvis Danmark langsomt genåbner efter påske. Sådan lyder det fra formanden for Haderslev Lærerkreds. Han var ikke overrasket over statsminister Mette Frederiksens (S) beslutning mandag aften, men han jublede heller ikke over den.
Annonce

Haderslev: Det var ikke en overrasket formand for Haderslev Lærerkreds, der tirsdag forsøgte at finde hoved og hale i, hvordan det skal foregå, når Danmark efter planen tager de første små skridt mod en genåbning på den anden side af påske.

Han havde forventet, at det var de yngste elever, der først skulle fysisk tilbage på skolerne. Men han understreger, at det ikke bliver en normal hverdag, selvom der nu kan rykkes ind i klasselokalerne.

- Det eneste, jeg er nogenlunde sikker på, er, at det ikke bliver en normal hverdag. Det bliver ikke undervisning, som vi kender det, for det er stadig nødundervisning under andre forhold, siger Lars Pedersen.

Han og lærerne i kommunen har, som han selv siger det, stadig 117 ubesvarede spørgsmål.

- Jeg står ikke med hænderne over hovedet på nogen måde. Der er mange lærere, som vil være bekymrede i forhold til smitterisikoen. Men jeg tror, at de vil klø på med krum hals, siger formanden.

- Det eneste, jeg er nogenlunde sikker på, er, at det ikke bliver en normal hverdag. Det bliver ikke undervisning, som vi kender det, for det er stadig nødundervisning under andre forhold.

Lars Pedersen, formand Haderslev Lærerkreds

Annonce

Enig i aflyste eksamener

Det er eleverne fra 0. til og med 5. klasse, som efter påske kan komme tilbage i skole, hvis kurven for indlæggelser og smittede holder i mellemtiden. Lars Pedersen undrer sig over, at de to grupper er blevet opdelt netop her.

- Normalt deler vi mellem 6. og 7. klasse, og jeg kender ikke begrundelsen for at gøre det anderledes her. Jeg kan godt se nogle problemer i det, men det må vi løse, siger han.

Men at det er de yngste elever, som returnerer til fysisk undervisning, overrasker ham ikke, da det er denne gruppe, som har haft sværest ved at få virtuel undervisning til at fungere.

Det betyder samtidig at de afsluttende eksamener i folkeskolen aflyses, og at elevernes afgangsbeviser bliver udfyldt med standpunktskarakterer. Det er til gengæld en beslutning, som Lars Pedersen bakker fuldt op om.

- Jeg kan ikke se, hvad alternativet skulle være. Eleverne modtager ikke normal undervisning for tiden, og standpunktskaraktererne giver et nogenlunde retfærdigt billede af, hvor eleverne står. Men det er synd for de elever, som havde glædet sig til det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce