Annonce
Haderslev

Lokal mountainbike-klub tæt på at blive landets bedste

Hoptrup Marstrup IF's Mountainbikeklub er nomineret til årets cykelklub i DK. En ud af fire klubber på landsplan. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Hoptrup Marstrup IF Mountainbikeklub er nomineret til Årets Klub ved Danish Bike Award midt i november. Det er et kæmpe skulderklap for foreningen, der søndag fik besøg af et TV-hold, der skulle skyde en lille film til award-showet.

PAMHULE SKOV: Cirka 30 morgenfriske mountainbikere fra Hoptrup Marstrup IF Mountainbikeklub mødte søndag morgen op i Pamhule Skov for at være med til at skyde en film om klubben.

En film, der om godt en måneds tid, skal vises ved Danish Bike Award i anledning af, at klubben, sammen med tre andre danske klubber, er nomineret til årets cykelklub. Hvem der vinder, afgøres af SMS-stemmer, men alene nomineringen betragter klubbens formand som et kæmpe skulderklap til foreningen, medlemmerne og, ikke mindst, de frivillige.

- Der er et kæmpe engagement blandt vores medlemmer. Ud af omkring 180 medlemmer, så har vi 50-60 frivillige, der altid er klar til at at gøre en indsats, fortæller Signe Plenge, der blev medlem af klubben for cirka fem år siden.

- 13 timer efter jeg havde været ude på min første prøvetur, kørte jeg dankortet igennem og fik min egen cykel, ler formanden eller forkvinden om man vil.

Annonce

13 timer efter jeg havde været ude på min første prøvetur, kørte jeg dankortet igennem og fik min egen cykel, ler formanden eller forkvinden om man vil.

Signe Plenge

Plads til alle

Hun understreger, at det der gør klubben unik er, at der er plads til alle, og det er klubbens motto: "Plads til alle". Unge og ældre. Kvinder og mænd. Bredde og elite. Hoptrup Marstrup IF Mountainbikeklub kan rumme dem alle.

- Om du vejer 40 kilo for meget, eller har ambitioner og kører fra alt og alle, så er der plads til dig i vores klub. Vi har erkendt, at eliten har brug for bredden, fordi det er her vi henter de frivillige, og eliten før klubben interessant for bredden. Hvis vi kun satsede på det ene spor, så ville klubben få det svært, forklarer Signe Henge, inden hun spænder hjelmen og kører forrest.

Noget af det klubben er mest stolt af, er klubbens børne- og ungdomsafdeling, der kaldes HMI MTB Funsters. Der er vokset med stor hast de seneste år, og den har Lone Vestergaard været med til at etablere tilbage i 2013. Hun er kendt som "ballade-Lone", balladen dækker dog over skæg og ballade:

- Jeg er ikke så meget til blot at køre lige ud, jeg vil gerne have, at der sker noget, at vi hopper lidt udenfor.

Hun har selv været med i begyndelsen og har også to døtre der kører mountainbike. Det ene er breddecyklist og den anden er såkaldt liga-kører:

- Hun er ikke med i dag, fordi hun er på crosscamp i Aarhus.

Tager til Ballerup

Alle klubbens medlemmer håber, at Hoptrup Marstrup IF Mountainbikeklub får stemmer nok til at løbe med titlen som årets klub, hvilket afgøres den 15. november i ved et awardshow i Ballerup. En bus med 24 medlemmer i det fine skrud, kører til Ballerup for at være med ved showet.

- Det bliver en stor oplevelse, og vi håber selvfølgelig, at vi vinder, det har vores seje frivillige fortjent, alle kan stemme på os, og det håber vi, at der er rigtig mange, der vil gøre, siger Signe Plenge, og krydser fingrene, inden hun sætter afsted på sin orange cykel.

Danish Bike Award

Den 15. november uddeles en lang række prisen ved Danish Bike Award Show. Alle kan på siden www.feltet.dk/awards stemme i de forskellige kategorier, som er:

 • Årets cykelklub
 • Årets motionist
 • Årets crossrytter
 • Årets hjælperytter
 • Årets BMX-rytter
 • Årets Banerytter
 • Årets MTB-rytter
 • Årets profil
 • Årets landevejsrytter - Herrer
 • Årets landevejsrytter - Kvinder
 • Årets cykelevent
 • Årets enkeltstartsrytter
 • Årets talentÅrets kontinentalhold.

HMIF Mountainbike har især udmærket sig ved at have en stor børne- og ungdomsafdeling. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Signe Plenge, der er klubbens formand, håber at klubben vinder prisen som årets klub, fordi det har de frivillige fortjent. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Klubben har cirka 180 medlemmer, og 50 - 60 er aktive frivillige. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Mange familier deltager aktivt. Jørn Mortensen havde om søndagen tre børnebørn med i skoven. Han kører selv, lige så gør hans datter og svigersøn. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Hoptrup Marstrup IF's Mountainbikeklub er nomineret til årets cykelklub i DK. En ud af fire klubber på landsplan. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Signe Plesner købte sin cykel 13 timer efter sin første tur på en mountainbike. Det er knapt fem år siden. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce