Annonce
Esbjerg

Lokal museumsinspektør udpeget som medlem af Statens Kunstfonds projektudvalg for billedkunst

Udvalget, som Christiane Finsen er udpeget til, uddeler årligt 47,5 millioner kroner til projekter, der skal fremme den professionelle billedkunst i Danmark og dansk billedkunst i udlandet. Foto: PR
Museumsinspektør på Esbjerg Kunstmuseum, Christiane Finsen, er blevet udpeget til at være medlem af Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for billedkunst.

Esbjerg: Museumsinspektør Christiane Finsen fra Esbjerg Kunstmuseum indtræder med øjeblikkelig virkning i Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for billedkunst, hvor hun erstatter Lisette Vind Ebbesen, direktør for Skagens Museer, der er udtrådt for at indtræde i Ny Carlsbergfondets bestyrelse.


Projektstøtteudvalget udfører et enormt vigtigt stykke arbejde, der har afgørende betydning for kunstnere og kunstinstitutioner i hele Danmark. Derfor går jeg til opgaven med stor seriøsitet og ydmyghed.

Christiane Finsen


- Jeg glæder mig virkelig til at komme i gang med det spændende arbejde, der venter. Jeg er sikker på, at jeg kan bringe min viden og faglighed i spil, samtidig med at jeg får nogle nye værdifulde indsigter. Projektstøtteudvalget udfører et enormt vigtigt stykke arbejde, der har afgørende betydning for kunstnere og kunstinstitutioner i hele Danmark. Derfor går jeg til opgaven med stor seriøsitet og ydmyghed, siger Christiane Finsen.

Anerkendelse af arbejde og engagement

På Esbjerg Kunstmuseum er der ikke overraskende glæde over udpegelsen af Christiane Finsen til udvalget.

- Det gør mig både glad og virkelig stolt, at Christiane er udpeget til at sidde i det betydningsfulde udvalg. Udpegningen er udtryk for en stor og velfortjent anerkendelse af Christianes arbejde og engagement. Det betyder selvfølgelig også meget, at udpegningen samtidig er en værdsættelse af Esbjerg Kunstmuseum og af museets bestandige bestræbelser på at arbejde med kunst på kunstens og kunstnernes præmisser, på at eksperimentere med forskellige udstillingsformater og på at vise international kunst på højeste niveau, siger Esbjerg Kunstmuseums direktør, Inge Merete Kjeldgaard, der sad i et tilsvarende udvalg fra 2011 til og med 2013.