Annonce
Kultur

Lokal musikfestival glæder sig over støtte: Det gør en kæmpe forskel

Blue Brigde satser bevidst på, at det er lokale bands i og omkring Kolding, som skal bære festivalen, selv om man også er begyndt at hyre enkelte navne ind fra øverste hylde på den danske scene. Her er det fra en tidligere festival, hvor lokale Villy Søvndal og Herreværelset optrådte. Arkivfoto: Ludvig DIttmann
Selv om corona stadig skygger for den danske festival-sommer, har optakten til dette års festival været god for Blue Bridge, som nu får fast støtte fra Kolding Kommune plus et kontant engangsbeløb.

Kolding: Selv om man sidste år måtte opgive at gennemføre arrangementet, så er der masser af liv i kulissen blandt den gruppe af frivillige, som står bag Blue Bridge-festivalen i Sdr. Bjert. Og selv om der stadig er mange corona-spørgsmålstegn forud for dette års festival i august, så ser fremtiden alligevel ganske lys ud.

For Kolding Kommune har nemlig besluttet, at man fremover vil støtte festivalen med 100.000 kroner årligt, og forud for dette års udgave sender politikerne tilmed et engangsbeløb på 175.000 kroner i retning af Stenderuphalvøen. Mens det årlige beløb på 100.000 kroner skal støtte driften af festivalen, så er engangsbeløbet tænkt til at forbedre selve festivalpladsen, der i bund og grund blot ligger som bar græsmark i byen.

- De penge kommer til at gøre en kæmpe forskel, fordi vi skal have indrettet pladsen fast med vand og el, og vi skal også have forbedret tilkørslen til pladsen. Vi har været ude for orkestre, som er kørt fast med deres udstyr, fordi der ikke har været en ordentlig befæstet vej ind på pladsen, siger Philip Holm-Hansen, som er musikchef bag Blue Bridge.

Annonce

Penge går i rundkreds

Musikchefen tilføjer, at for pengene får politikerne ikke blot en forbedret plads til den ene gang årligt, hvor Blue Bridge holder festival. Pladsen vil også stå parat til andre udendørs arrangementer, som folk i lokalområdet tager initiativ til.

Der er plads til 2000 publikummer på Blue Bridge-festival, og så mange håber musikchef Philip Holm-Hansen (til højre), at man får lov at lukke indenfor i år. I fjor måtte festivalen aflyses på grund af corona-restriktioner. Arkivfoto:Yilmaz Polat

Og det er ganske betegnende for Blue Bridge, at festivalen har det med at skabe nye muligheder. Hidtil er de årlige overskud fra i alt fire festivaler nemlig blevet kanaliseret videre som støtte til nye øvefaciliteter, til skole-instrumenter og til et café-spillested i den gamle brugs i Sdr. Bjert.

- Vi vil gerne give pengene tilbage til musikken, så vi får en cirkelbevægelse, hvor festivalen er med til at skabe endnu mere musik. Men når vi deler overskuddet ud, så betyder det også, at vi økonomisk begynder fra nul hver gang, vi skal lave en ny festival. Derfor betyder det rigtig meget for os, at Kolding Kommune nu har afsat 100.000 kroner årligt til vores drift, fortæller Philip Holm-Hansen.

Annonce

En anerkendelse

Ud over at regnskabet nemmere vil balancere med den kommunale støtte, så giver det også festivalen et vigtigt kort på hånden, når man skal planlægge næste års arrangement. Som festival skal man nemlig ud i meget god tid, når man skal booke nogle af de store navne fra den danske musikscene. De kan godt koste en del kroner at hyre, og kontrakten bliver skrevet under, længe før man har solgt den første billet til næste års festival.

Derfor vil en fast støtte på 100.000 kroner give ro og sikkerhed hos Blue Bridge-folkene, fortæller Philip Holm-Hansen.

- Vi synes, at der samtidig ligger en anerkendelse i støtten, som glæder os. Det er altid rart, når man selv er glad for det, man laver, men det er da et skulderklap, når andre også kan se værdien i det, man har gang i. Det, synes vi, Kolding Kommune giver udtryk for med sin støtte, siger musikchefen.

Spænding om festival

Dette års festival bliver den femte af slagsen. Det lille jubilæum blev afblæst i fjor, da corona fjernede grundlaget for at holde festival.

2/3 af billetkøberne fra i fjor valgte at donere deres billet til festivalen, mens 1/3 af billetkøberne fik deres penge retur.

Årets festival er planlagt til den 14. august. Og selv om corona-restriktionerne stadig gælder, så håber og tror Blue Bridge-folkene på, at der bliver festival i år.

- Det er vores klare hensigt at kunne holde en festival i år, hvis vi på nogen måde har mulighed for det. Vi håber, vi kan være 2000 til en fuldt udsolgt festival, men hvis man ikke må være så mange, har vi planer om at gennemføre en festival med færre tilskuere, hvis der er mulighed for det, siger musikchef Philip Holm-Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce