Annonce
Haderslev

Lokal Røde Kors formand stopper på toppen

Claus Brender har været med til den vildeste udvikling af Røde Kors Haderslev og føler han stopper på toppen. Nu er det tid til at træde andre stier. Foto: Jacob Schultz
Claus Brender har i to årtier været en del af Røde Kors, og Røde Kors har været en del af ham. De seneste år som formand Røde Kors i Haderslev, men ved næste generalforsamling i begyndelsen af februar er det "Time to say goodbye".
Annonce

HADERSLEV: Hvis man spørger Claus Brender: "Hvor mange timer bruger du egentlig på dine Røde Kors forpligtigelser, så bliver formanden med den østdanske accent en smule stille.

- Altså, den snak vi har nu, det handler jo om Røde Kors. Telefonen, der lige ringede var også vedrørende Røde Kors, lige så var den samtale jeg havde i bilen, da jeg kørte fra arbejde og herned. Mødet med en potentiel afløser i går var også Røde Kors, det er meget mere end blot vagterne i butikken, i cafeen eller som instruktør, så jeg tør ikke sætte timetal på, siger Claus Brender.

Hidtil har timetallet også været lige meget, for Brender har brændt for opgaven, og Røde Kors i Haderslev har de seneste år gennemgået en stor forvandling.

- Vi har aldrig haft så mange sociale aktiviteter for områdets sårbare mennesker, vi har aldrig haft flere frivillige, og aldrig haft så godt gang i butikken som nu, og vi har i julen 2019 hjulpet rekordmange familier i forbindelse med Hjertegaven, så det går rigtig godt, men nu trænger jeg til at gøre noget andet, siger Claus Brender, der dermed "slutter på toppen".

At være lokalformand i Røde Kors kræver diplomatiske evner, rummelighed, empati og evnen til at kommunikere og være klar i mælet. Noget af det sværeste er at lede frivillige, men man får en masse god erfaring og et netværk af mennesker, der er klar til at yde en stor indsats for andre mennesker.

Claus Brender

Annonce

Meningsfyldt

I sensommeren 19 flyttede Claus til Augustenborg, og fik dermed meget længere til Røde Kors i Haderslev. Han ønsker at få mere tid til at rejse og at vandre. Rygsækken og vandrestøvlerne er klar og har været det i årevis, men der har altid været noget andet, men nu skal der være Claus-tid.

- Jeg glæder mig til at gøre nogle ting, som jeg har lyst til, og hvor jeg ikke skal overveje, om det giver mening for alle mulige andre, forklarer Claus Brender og uddyber:

- Jeg er nået til et nyt stadie i mit liv, og helbredet har mere end en gang fortalt mig, at evigheden kun findes i eventyr. Derfor skal man bruge sit liv med omtanke, og den fritid man har, skal man bruge på ting, der er sjove og giver glæde og mening.

Det har aktiviteterne i Røde Kors også givet Claus indtil nu, lige som han har lært mange mennesker at kende, og der er ikke mange af de forgangne dage som Røde Kors-formand, han havde villet være foruden:

- Et af højdepunkterne var "Haderslev for Haiti" i 2009, hvor Røde Kors Haderslev sammen med Rico Soos og JydskeVestkysten rejste et kæmpe event på bare 10 dage og Haderslev indsamlede . Hvor vi sammen på under 10 dage fik lavet et kæmpe event om indsamling langt over 300.000 kroner. Meningsfuldt var det også, da politiet kontaktede mig omkring en tryghedsskabende indsats i Padborg da flygtningene strømmede over grænsen, og jeg var en af de første "rødekorsere" der mødte ind sammen med vores frivillige fra både Aabenraa, Sønderborg og Tønder. Lige så den sporadiske involvering i modtagecentrene på det nedlagte sygehus og på Vilstrupvej.

Annonce

Rummelig efterfølger

Claus Brender er klar til at svare på spørgsmål fra alle, der kunne være interesseret i at følge efter ham på posten.

- At være lokalformand i Røde Kors kræver diplomatiske evner, rummelighed, empati og evnen til at kommunikere og være klar i mælet. Noget af det sværeste er at lede frivillige, men man får en masse god erfaring og et netværk af mennesker, der er klar til at yde en stor indsats for andre mennesker, altså klar til at kigge ud over egen næsetip.

Hvis du skulle have drømme om at blive formand for Røde Kors i Haderslev, kan du på frivilligjob.dk finde flere oplysninger om positionen.

Claus Brender har i næsten 20 år været en del af Røde Kors. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce