Annonce
Esbjerg

Lokal Rema 1000 er blandt Danmarks bedste

Fra venstre mod højre er det salgsdirektør Mads Nysted, købmænd Armin Grizovic og Peter Kjær samt regionschef Morten Bruhn. Pressefoto
REMA 1000 på Tarp Byvej 30 i Tarp er netop blevet kåret til en af Danmarks bedste butikker.

Esbjerg: Discountkæden Rema 1000 kunne søndag fejre 25-års jubilæum i Danmark. Det skete med en stor fest for 8400 ansatte i Boxen i Herning, hvor man blandt andet kårede den bedste butik i hver af kædens 13 regioner. En af vinderne blev Rema 1000 i Tarp. Prisen gives ud fra en vurdering af kundetilfredshed og butikkens generelle fremtoning og standard.

- Præstationerne i butikken er imponerende hele vejen rundt. Fra købmændenes side er der stort fokus på vindermentalitet. Gejsten, engagementet og ansvarligheden blandt medarbejderne er både unik og beundringsværdig. Alle bliver set, hørt og påskønnet for deres indsats, og det er tydeligt, at arbejdsmiljøet er i top. Medarbejderne i butikken er som en lille familie, siger regionschef Morten Bruhn.

Annonce

En holdindsats

I butikken i Tarp har man svært ved at få armene ned efter weekendens kåring. En af de to købmænd i butikken, Peter Kjær, tilskriver ligesom regionschefen en stor del af æren til butikkens medarbejdere.

- Det er en kæmpestor ære at vinde sådan en pris, og vi er selvfølgelig meget glade og stolte. Men i bund og grund er det vores ansattes pris. Vi har så mange dygtige og engagerede medarbejdere, og det er deres hårde arbejde hver eneste dag, der gør, at vi vandt, udtaler Peter Kjær.

REMA 1000 har i dag 333 butikker i Danmark, og ud af de 13 regionale vindere af titlen som årets Rema 1000 blev der også kåret en vinder på landsplan. Det blev i år butikken på Søndre Fasanvej i Valby, som løben med æren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Jørgen træder for Jytte

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce