Annonce
Sydjylland

Lokal S-profil hiver minister i samråd om VUC Syd-sagen

Jesper Petersen (S) vil hive undervisningsminister Merete Riisager (LA) i lukket samråd om VUC Syd-sagen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix.

Folketingspolitiker Jesper Petersen (S) vil hive undervisningsminister Merete Riisager (LA) i lukket samråd om den seneste udvikling i VUC Syd-sagen, hvor bestyrelsen er blevet afsat.

Det lokale folketingsmedlem Jesper Petersen (S) vil nu have undervisningsminister Merete Riisager (LA) i tale i VUC Syd-sagen. Derfor vil han hive ministeren i et lukket samråd, efter Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) tirsdag besluttede at afsætte VUC Syds bestyrelse.

- Et samråd med en minister vil give mulighed for at få uddybet tankerne bag det at afsætte bestyrelsen og indsætte en ny. Samtidig vil det også give mulighed for at tage hul på diskussionen om, hvordan vi afhængigt af udfaldet kan være sikre på, at der er voksenundervisningstilbud i Sønderjylland, siger Jesper Petersen.

Stuk har erstattet bestyrelsen med et midlertidigt styre, der har til opgave at kortlægge og vurdere skolens økonomiske situation. Det sker, efter styrelsen har konstateret, at VUC Syd er i alvorlige økonomiske problemer. Det midlertidige styre på skolen skal give Stuk grundlag for at kunne vurdere, om VUC Syd kan fortsætte sin drift.

Annonce

Samråd haster

Jesper Petersen har valgt ikke at indkalde til et åbent samråd, hvor offentligheden ellers også vil kunne få indsigt i sagen.

- I første omgang tror jeg, at vi får mulighed for at få en diskussion, hvor vi kan komme tættere på detaljerne og også undgå, at det skal ligne polemik eller mudderkastning, siger Jesper Petersen.

Hvornår, samrådet bliver holdt, vides endnu ikke. Men Jesper Petersen vil onsdag morgen bede om et såkaldt hastesamråd.

- Vi kan ikke vente i en måned på samrådet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce