Annonce
Esbjerg

Lokal skuffelse over manglende cykelmillioner til lyskryds ved Bjerrumvej

Borgerne på Bjerrumvej må vente lidt endnu på en løsning for den farlige passage af hovedvej A11. Foto: Ludvig Dittmann
Der er undren og frustration hos både borgere og kommunale politikere over den statslige tildeling af cykelstimidler i Esbjerg Kommune. Særligt beboerne på Bjerrumvej ved Ribe er ærgerlige, men hos Vejdirektoratet er der en simpel forklaring på prioriteringen.

Ribe: Hos beboerne på Bjerrumvej vest for Ribe er der både undren og frustration over, at der ikke er tildelt flere midler til cykelstiprojekter i Esbjerg Kommune. Her har man i årevis arbejdet på et projekt, der skal gøre overgangen på hoved A11 mellem Holmevej og Bjerrumvej mere sikker, og man er langt fremme i både planlægning og dialog med Vejdirektoratet og Esbjerg Kommune.

Første plan var en underføring til gående og cyklister under A11, men dette er blevet ændret til et lyskryds i et projekt, der har engageret både både turistaktører, forvaltning, politikere, lokalråd samt ikke mindst beboerne på Bjerrumvej.

- Jeg må sige, at jeg er meget skuffet over, at vi ikke blev prioriteret. Prioriteringen af midler fra staten er jo lidt kommet som en tyv om natten, så politikerne bør jo løbende følge op og sørge for at gøre opmærksom på kommunens projekter, siger beboer på Bjerrumvej, Peter Laursen, der er en af initiativtagerne til lyskrydset.

Han kan godt se problematikken omkring krydset ved Kærbøl Markvej, men mener Bjerrumvej burde været prioriteret, når alting er undersøgt og gjort klart, ligesom der også er sket dødsulykker i dette kryds. Han mener der snart bør ske noget.

- Vi kan ikke gøre mere. Alle bakker op, så jeg forstår ikke, der ikke er prioriteret mere end en million kroner ud af 370 mio. kr. til Esbjerg, siger Peter Laursen.

Annonce

Særskilt dialog

Hos Esbjerg Kommunes Teknik & Byggeudvalg kender man ikke noget til en kommunal prioritering af Kærbøl Markvej. Anders Rohr Jørgensen (V) kan ikke huske, han har prioriteret dette, og det samme gælder Alex Sørensen (V), der heller ikke vidste hvor krydset lå, før han havde tjekket et landkort. Dog mener han at vide, hvorfor Bjerrumvej er blevet forbigået i den statslige prioritering.

- Et lyskryds er en trafiksikkerhedsfremmende foranstaltning, og dermed indgår det ikke i den pulje, der gives til cykelstier. Der kører en særskilt dialog mellem Vejdirektoratet og Esbjerg Kommune om projektet ved Bjerrumvej, så de to ting har ikke noget at gøre med hinanden, siger Alex Sørensen.

Annonce

Ikke færdigbehandlet

Men et sikkerhedsprojekt kunne godt være indstillet så længe det vedrører cykelstier, siger afdelingsleder ved Vejdirektoratet, Mette Fynbo.

- Det er Vejdirektoratet, der har indstillet cykelstien ved Kærbøl Markvej, og det er sket ud fra en prioritering, vi lavede i efteråret 2020. Vi har selv initieret dette projekt, så det er ikke kommet fra Esbjerg Kommune, siger Mette Fynbo og forklarer, at lyskrydset ved Bjerrumvej godt kunne have fået midler fra den cykelstipulje, der netop er uddelt midler fra. At det ikke blev det skyldes især én ting.

- Da vi indstillede Kærbøl Markvej var lyskrydsprojektet ikke færdigbehandlet, men det kunne godt have fået midler fra denne pulje. Det blev først færdigt senere, men så længe det ikke er helt færdigt, kan vi ikke indstille det til politikerne, siger Mette Fynbo, der ikke har indsigt i, hvorvidt Bjerrumvej kunne være tildelt midler, hvis de kommunale politikere løbende havde fulgt op på projektets status i forhold til uddeling af midler fra cykelstipuljen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Casper møder flere sure kunder, når han kommer og fikser strømmen: Tonen er blevet mere hidsig og aggressiv

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce