Annonce
Aabenraa

Lokal skytsengel er fundet

For året 2020 har Vibeke Lildholdt, Aabenraa, været den lokale Sankte Barbara. PR-foto
Annonce

Aabenraa: Auroras Kanonlaug i Aabenraa har hvert år siden 2004 fredag 4. december fejret den lokale skytsengel - Sankte Barbara.

Sankte Barbara var skytshelgen for kanonerer verden over og for alle dem, som kunne risikere at lide en ”bratdød”. Den katolske kirke har dog afsat Sankte Barbara for mange år siden, uden at kanonlauget i Aabenraa har vidst det.

- I Auroras Kanonlaug var vi lidt ærgerlige over, at hun var afsat. Så derfor besluttede vi, at udnævne vores egen lokal skytshelgen, skriver lauget i en pressemeddelelse.

Første skytsengel var daværende formand for Aabenraa Byhistoriske Forening, Esther Buchreitz, som i 1999 sikrede økonomien, så de to kanonrør, der i årevis havde været portbeskyttere ved Skibbrogade 9 i Aabenraa, kunne bevares.

For året 2020 har Vibeke Lildholdt, Aabenraa, været den lokale Sankte Barbara.

Der er nu to kanonlaug i Aabenraa: Auroras Kanonlaug og Kronprinsens Kanonbatteri. Derfor udnævner man nu den kommende Sankte Barbara under åben himmel ved et lille arrangement på Kronprinsens Kanonbatteri på Flensborgvej.

Fredag 4. december kl. 14 vil den nuværende Sankte Barbara overdrage helgensymbolet – et fint rødmalet tårn – til den kommende Sankte Barbara for året 2021. Omkring kl. 14.30 vil der blive afgivet tre skud fra Kronprinsens Kanonbatteri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce