Annonce
Varde

Lokal slagtermester klar til at købe Enghavegård Osteri

Martin S. Hansen er gået i lære som ostemejerist på Enghavegård Osteri.

Lone og Martin S. Hansen fra Billum er klar til at overtage Enghavegård Osteri fra den 15. februar næste år.

KJELST: - Han kom bare marcherende ind. Det var meget heldigt. Jeg havde ikke troet, at det skulle gå så let, siger Henrik Walther-Larsen (65) fra Enghavegård Osteri.

Med han henviser han til tidligere slagtermester Martin S. Hansen, der sammen med sin hustru Lone vil købe Enghavegård Osteri. Der mangler at blive underskrevet det endelige skøde, men der ligger en mundtlig aftale om pris og en overtagelse den 15. februar næste år.

Henrik Walter-Larsen og hustruen Ulla Kristensen (64) har endnu ikke besluttet, om de vil blive på egnen eller flytte tilbage til Sjælland, hvor de kommer fra.

Henrik Walter-Larsen er uddannet mejerist og mejeriingeniør og etablerede i 2001 Enghavegård Osteri, hvor han i dag fortsat fremstiller en lang række oste, hvoraf mange er præmierede. Selve ostebutikken lukkede han i januar i år.

Lone og Martin S. Hansen drev tidligere slagterbutikken Mad med Mere i Varde, som de solgte. Martin S. Hansen fortæller, at de læste om Enghavegård Osteri i JydskeVestkysten, og at det snart ville blive sat til salg.

- Det er noget, vi har tænkt over i lang tid, siger Martin S. Hansen.

En idé som fik yderligere plads og næring, da hele familien på fem var i Argentina. Og han mener det alvorligt.

- Jeg er kommet i praktik hos den store troldmester, siger Martin S. Hansen, der vil videreføre osteproduktionen.

Derudover vil der komme en lang række nye tiltag med baggrund i slagterfaget. Blandt andet skal de lave et mikro-pølseri.

Annonce
Enghavegård Osteri
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce