Annonce
forside

Lokal speedwaykører tager DM-titlen hjem

Mads Hansen og Region Varde Elitesport kronede onsdag sejren i grundspillet med finalesejr i Metal Superfinalen på hjemmebane. Foto: André Thorup

Det lokale speedwayhåb, Mads Hansen, har gennem store dele af sæsonen haft god fart i speedwaycyklen - og onsdag var han med til at sikre Region Varde Elitesport mesterskabet i den danske speedwayliga.

FRIFELT/OUTRUP: Mads Hansen kunne sent onsdag aften tilføje endnu en gevinst til en særdeles sejrrig 2018-sæson, der allerede har budt på U21 EM-guld i holdspeedway, U19 EM-guld individuelt og U19 EM-sølv i parspeedway.

Det skete, da Region Varde Elitesport i overbevisende stil tog sejren i Metal Superfinalen og sikrede sig guldet i den bedste danske speedwayliga.

Her var det unge speedwaytalent en af holdleder Steven Andersens fem udvalgte, og Mads Hansen kvitterede med i alt tre point på sine tre starter. I alt ramte Varde, der også havde Hans Andersen, Mads Korneliussen, Mikkel Bech Jensen og Thomas Jørgensen til start, 40 point, hvilket sikrede dem sejren på hjemmebanen i Outrup foran over 4500 tilskuere.

Det gav samtidigt Region Varde Elitesport den bedst mulige afrunding på en sæson, hvor holdet også vandt grundserien i ligaen.

- Det var virkelig en super aften. Det var godt, at vi fik lukket af med en finalesejr, efter vi også vandt grundserien. Der var en helt fantastisk stemning, og nok var det ret dramatisk med mange omstarter og styrt, men det var virkelig fedt at køre i sådan en ramme herhjemme, siger Mads Hansen og takker for den flotte opbakning.

Annonce

- Det var virkelig en super aften. Det var godt, at vi fik lukket af med en finalesejr efter vi også vandt grundserien.

Mads Hansen, nybagt dansk mester i speedway med Region Varde Elitesport
Champagnepropperne flyver på podiet. Foto: André Thorup

Enkelte opgaver tilbage

Frifelt-køreren har fortsat et par opgaver tilbage i årets hektiske løbskalender, for snart venter et afslutningsløb i den polske liga for Kolejarz Opole, ligesom den tyske bundesligafinale også venter.

- Der er ikke så meget tilbage, men jeg skal køre et enkelt løb mere i Polen, og så er vi i den tyske finale også. Det fungerer helt som med Superfinalen her i Danmark, så det er fire hold mod hinanden, og jeg håber, vi kan tage den hjem også, lyder det fra den nyslåede danske mester.

Årets sølvmedaljer endte i øvrigt hos sjællandske Slangerup, som efter omkørsel tog sølvmedaljerne foran Holsted, da begge hold var lige med 31 point. Fjerdepladsen gik til Fjelsted med 29 point.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Vejen

Tv-gudstjeneste: Helt ok med lidt snyd

Annonce