Annonce
Haderslev

Lokal succeshistorie: Specialforretning udvider og flytter i større lokaler

Rune Hansens butikslokaler er ved at blive for små, og derfor flytter han nu til noget større. Arkivfoto: Jacob Schultz
Han kalder sig selv for Syd- og Sønderjyllands centrum for kortspil, nørderi og rollespil. Halvandet år efter, at han åbnede sin butik Toys'N'Loot i Nørregade, er Rune Larsen nu klar til at flytte i større lokaler.
Annonce

Haderslev: Det nye lokale er stort set klar til indrykning af reoler og varer. Og så skal Rune Hansen bare lige have sat noget lys op, og så er han klar til at åbne sin butik Toys'N'Loot på en ny adresse.

Han flytter ikke langt - fra Nørregade 26A til Nørregade 24, så den nye butik ligger lige rundt om hjørnet fra den gamle. Men i forhold til størrelsen er det er markant skifte.

- Jeg er ved at vokse ud af den gamle butik, og lokalerne er for små nu. Og så betyder flytningen, at jeg kommer helt ud til Nørregade og bliver mere synlig, siger Rune Hansen.

Annonce

Højere omkostninger

Det er kun halvandet år siden, at han slog dørene op til sin forretning, som blandt andet handler med actionfigurer, brætspil og tegneserier.

Som noget nyt vil Rune Hansen nu etablere et spillested med 24 faste siddepladser, hvor kortspillere inden for spil som Magic, Pokémon og Yu-Gi-Oh! kan mødes og dyste. Derudover vil han begynde at sælge drikkevarer og snacks i butikken.


Det er min fornemmelse, at folk virkelig har taget det til sig, at de skal handle her og støtte de lokale butikker. Jeg har haft ret travlt, siden jeg genåbnede og er kommet godt igennem corona.

Rune Hansen, indehaver, Toys'N'Loot


De nye lokaler er cirka tre gange så store som de gamle, og derfor kommer Rune Hansen fremover også til at betale mere i leje.

- Omkostningerne er også derefter, men det går den rigtige vej, så jeg tror på, at det er det rigtige tidspunkt at flytte på, siger han.

Annonce

Aktivt miljø

Han er ikke i tvivl om, at der er et marked for området i Haderslev. En lignende butik er lukket i Aabenraa, mens butikken Good Games i Kolding ifølge Rune Hansen samtidig er droslet ned. Derfor tøver han ikke med at kalde sig selv for Sydjyllands center inden for genren.

Toys'N'Loot

  • Rune Hansen åbnede sin butik Toys'N'Loot i Haderslev i december 2018.
  • Nu flytter han forretningen fra adressen Nørregade 26A til Nørregade 24.
  • Efter planen åbner den nye butik i begyndelsen af uge 30.
  • Som noget nyt bliver der etableret et spillested for kortspillere med 24 faste pladser, ligesom Rune Hansen vil begynde at sælge drikkevarer og snacks.
  • Rune Hansen har en uddannelse inden for IT og har arbejdet som IT-specialist for IBM i Irland, Athea i København og IP Nordic i Gråsten.
  • Udover den fysiske butik sælger Toys'N'Loot også varer gennem en webshop.

- I forhold til Magic-kortspil og rollespil har der altid været et ret aktivt foreningsliv og et ret aktivt miljø i Haderslev. Jeg har fået fat i en stor del af de personer, og jeg arbejder også sammen med den lokale rollespilsforening, siger Rune Hansen.

- Samtidig har jeg spillere, som kommer kørende hertil fra Kolding, Billund, Aabenraa, Sønderborg og så videre. Jeg rammer hele Sydøstjylland – de kommer ikke helt fra Tønder og Esbjerg endnu, men det varer forhåbentlig ikke vildt længe, siger han.

Annonce

Godt igennem corona

Flytningen sker ovenpå en coronakrise, hvor mange butikker har haft det svært. Toys'N'Loot holdt lukket i to uger, hvorefter Rune Hansen genåbnede butikken med coronabegrænsninger.

- Det er min fornemmelse, at folk virkelig har taget det til sig, at de skal handle her og støtte de lokale butikker. Jeg har haft ret travlt, siden jeg genåbnede og er kommet godt igennem corona, siger han.

Efter planen åbner Rune Hansen sin nye butik i begyndelsen af uge 30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce