Annonce
Haderslev

Lokal tøjbutik holder ophørsudsalg julen ud:- Vil sige ordentligt farvel til kunderne

- Jeg har været glad for at være her, fordi jeg har fået mere ansvar end mange andre elever, fortæller butikselev Mikkel Quist fra DNA i Haderslev. Han har den seneste tid passet butikken selv det meste af tiden. Mikkel er færdigudlært til juni, så den sidste tid skal han være i én af kædens andre butikker i Kolding eller Aabenraa. Foto: Dorthe Rasmussen
Herretøjsbutikken DNA i Bispegade lukker 4. januar 2020 efter måneder med svigtende omsætning. Butiksejer Jeppe Jensen understreger, at han ikke har opgivet Haderslev. Det er bare ikke så godt at drive butikken i byen lige nu, oplever han.

HADERSLEV: Midt i julehandlen har herretøjskæden DNA valgt at holde ophørsudsalg i Haderslev.

Butikken i Bispegade 12 lukker først i det nye år.

Beslutningen har flere årsager, fortæller indehaver Jeppe Jensen, som også driver en DNA-butik i gågaden i Kolding.

Det er knap to år siden, at han overtog butikken i Haderslev, der tidligere hed Marcus, og det var der rigtig mange stamkunder, der var glade for.

Alligevel har det været svært at få butikken til at løbe rundt.

- Den største grund til, at vi lukker i Haderslev er, at vi har manglet lidt lokal opbakning. Der er bare måneder med for dårlig omsætning. Selvfølgelig er det træls at skulle lukke en butik, men jeg ser mere positivt på det. Nogle gange er det sundt nok at træde et skridt tilbage og danne sig et overblik over situationen, og så kan man altid træde to skridt frem igen, siger Jeppe Jensen.

Han vil hellere stoppe, mens legen er god, og med den nuværende omsætning har der ikke været andre muligheder.

- Vi har forsøgt at få en huslejenedsættelse ved udlejer, så det bedre kunne hænge sammen. Det har ikke været muligt, og vi har heller ikke råd i driften til at flytte lokale på nuværende tidspunkt, fortæller Jeppe Jensen.

Han understreger, at han bestemt ikke er sur på Haderslev.

- Vi har haft rigtig mange glade kunder og følt, at vi kunne komme med lidt anderledes til byen. Men som tingene står lige nu, er en lukning det mest fornuftige. Vi vil gerne kunne lukke butikken på en god måde, hvor vi ikke bliver uvenner med vores kunder og leverandører, konstaterer Jeppe Jensen.

Tidligere har der været eksempler på forretninger i byen, der er lukket lige efter nytår, så kunderne ikke har kunnet bytte gaver eller indløse de gavekort, som de havde fået i julegave.

- Det ønsker vi ikke, at vores kunder skal huske os for. Vi vil hellere sige på gensyn end farvel, fastslår Jeppe Jensen.

DNA Haderslev er holdt op med at sælge gavekort, og det er muligt at få byttet varer og indløst tilgodebeviser indtil den 4. januar, hvor butikken i Haderslev har sidste åbningsdag.

Annonce

DNA i Facebook-besked: Vi vil hellere sige på gensyn

DNA i Haderslev har også en Facebook-side, hvor vennerne tirsdag kunne læse følgende opslag:

Kære Haderslev, kære kunder

Denne gang er den god nok - vi lukker.

Vi må desværre konstatere, at tingene ikke giver mening for os lige nu.

Vi står midt i et marked, hvor det eneste rigtige for os er at stoppe, mens legen er god.

Det er vigtigt for os at lukke ned på en god måde. Så vi hverken er uvenner med vores kunder eller leverandører, da vores planer for fremtiden stadig er de samme!

Så vi vil faktisk hellere sig på gensyn.

Vi vender stærkt tilbage, før eller siden.

Indehaver af DNA Haderslev, Jeppe Jensen, afviser ikke, at DNA åbner i byen igen på et tidspunkt. Men lige nu er en lukning den mest fornuftige løsning. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce