Annonce
Kolding

Lokal Venstre-landmand slået på hjemmebane: Flest personlige stemmer går til spidskandidaten

Venstres gode valg har givet Asger Christensen forhåbninger om en plads i EU-parlamentet, men de personlige stemmer er endnu ikke talt op i hele landet, og derfor venter han i spænding. Arkivfoto
Ligesom på landsplan havde Venstre et godt EU-valg i Kolding og fik fremgang i begge kredse. Den lokale V-kandidat Asger Christensen gik også frem i forhold til sidste valg, men det var ikke nok til at slå spidskandidaten Morten Løkkegaard.

Kolding: Koldings lokale EU-kandidat Asger Christensen må tage til takke med andenpladsen, når det gælder antallet af personlige Venstre-stemmer i de to valgkredse i Kolding.

Trods en vis hjemmebanefordel måtte han se sig slået knebent af sit partis spidskandidat, Morten Løkkegaard. Det viser optællingen af de personlige stemmer i Nord-kredsen og Sydkredsen i Kolding.

I Kolding Nordkredsen fik Asger Christensen 1.682 stemmer mod Morten Løkkegaards 1.611 stemmer. Anderledes så det ud i Kolding Sydkredsen hvor Asger Christensen fik 1.516 personlige stemmer og Morten Løkkegaard fik 1.653.

Alt i alt giver det Asger Christensen 3.198 personlige stemmer, men han må altså se sig overhalet indenom af spidskandidatens samlede 3.264 stemmer i de to kredse i Kolding.

- Man skulle jo helst have flest stemmer på hjemmebane. Men jeg vidste også, at det var to stærke kandidater, jeg var oppe imod i Søren Gade og Morten Løkkegaard, fortæller Asger Christensen, da vi fanger ham på telefonen mandag formiddag.

Venstre havde i det hele taget et godt valg og er det parti, der har fået flest stemmer på landsplan.

- Det er så fantastisk. Alle eksperter er jo blevet gjort til skamme, både omkring valgdeltagelsen og på hvad folk ville stemme. Det er jo rart, at almindelige mennesker kan sætte sådan nogle eksperter på plads, fortæller Venstre-manden.

Partiets flotte valgresultat er ikke det eneste positive, Asger Christensen tager med fra aftenen og natten.

- Det regnede både på Venstre og på vores marker i nat. Det er godt, fordi de trængte virkelig til vand.

Annonce

Man skulle jo helst have flest stemmer på hjemmebane. Men jeg vidste også, at det var to stærke kandidater, jeg var oppe imod i Søren Gade og Morten Løkkegaard.

Asger Christensen, EU-kandidat og landmand

Man kan kun vente

De personlige stemmer i hele landet er ved at blive talt op, og man forventer et konkret landsresultat senere i dag.

- Der er ikke så meget andet at gøre end at vente. Man går bare rundt som en hvileløs elefant i sit bur, siger Asger Christensen.

Ved europaparlamentsvalget i 2014 fik Asger Christensen 2.675 personlige stemmer i de to Kolding-kredse, og har altså en fremgang denne gang med 523 stemmer på hjemmebanen.

- Jeg er selvfølgelig stolt over, at jeg er gået frem i Kolding, men vi må vente med at pakke den endelige gave op, indtil juletræet er tændt, kan man sige.

Man regner med at det endelig valgresultat ligger klar i eftermiddag.

I de to Kolding-kredse slog Asger Christensen den tidligere forsvarsminister Søren Gade med 905 personlige stemmer.

Venstres valgresultat i Kolding

Kolding Nordkredsen

Asger Christensen: 1.682 stemmer

Morten Løkkegaard: 1.611 stemmer

Søren Gade: 1.158 stemmer

Linea Søgaard-Lidell: 115 stemmer

Casper Pedersen: 73 stemmer

Bergur Løkke Rasmussen: 60 stemmer

Kim Valentin: 22 stemmer

Charlotte Munch: 15 stemmer

Erik Poulsen: 11 stemmer

Henrik Noes Piester: 10 stemmer

Kolding Sydkredsen

Morten Løkkegaard: 1.653 stemmer

Asger Christensen: 1.516 stemmer

Søren Gade: 1.135 stemmer

Linea Søgaard-Lidell: 153 stemmer

Bergur Løkke Rasmussen: 69 stemmer

Casper Pedersen: 42 stemmer

Kim Valentin: 30 stemmer

Charlotte Munch: 13 stemmer

Henrik Noes Piester: 13 stemmer

Erik Poulsen: 10 stemmer

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce