Annonce
Kolding

Lokal Venstre-landmand slået på hjemmebane: Flest personlige stemmer går til spidskandidaten

Venstres gode valg har givet Asger Christensen forhåbninger om en plads i EU-parlamentet, men de personlige stemmer er endnu ikke talt op i hele landet, og derfor venter han i spænding. Arkivfoto
Ligesom på landsplan havde Venstre et godt EU-valg i Kolding og fik fremgang i begge kredse. Den lokale V-kandidat Asger Christensen gik også frem i forhold til sidste valg, men det var ikke nok til at slå spidskandidaten Morten Løkkegaard.

Kolding: Koldings lokale EU-kandidat Asger Christensen må tage til takke med andenpladsen, når det gælder antallet af personlige Venstre-stemmer i de to valgkredse i Kolding.

Trods en vis hjemmebanefordel måtte han se sig slået knebent af sit partis spidskandidat, Morten Løkkegaard. Det viser optællingen af de personlige stemmer i Nord-kredsen og Sydkredsen i Kolding.

I Kolding Nordkredsen fik Asger Christensen 1.682 stemmer mod Morten Løkkegaards 1.611 stemmer. Anderledes så det ud i Kolding Sydkredsen hvor Asger Christensen fik 1.516 personlige stemmer og Morten Løkkegaard fik 1.653.

Alt i alt giver det Asger Christensen 3.198 personlige stemmer, men han må altså se sig overhalet indenom af spidskandidatens samlede 3.264 stemmer i de to kredse i Kolding.

- Man skulle jo helst have flest stemmer på hjemmebane. Men jeg vidste også, at det var to stærke kandidater, jeg var oppe imod i Søren Gade og Morten Løkkegaard, fortæller Asger Christensen, da vi fanger ham på telefonen mandag formiddag.

Venstre havde i det hele taget et godt valg og er det parti, der har fået flest stemmer på landsplan.

- Det er så fantastisk. Alle eksperter er jo blevet gjort til skamme, både omkring valgdeltagelsen og på hvad folk ville stemme. Det er jo rart, at almindelige mennesker kan sætte sådan nogle eksperter på plads, fortæller Venstre-manden.

Partiets flotte valgresultat er ikke det eneste positive, Asger Christensen tager med fra aftenen og natten.

- Det regnede både på Venstre og på vores marker i nat. Det er godt, fordi de trængte virkelig til vand.

Annonce

Man skulle jo helst have flest stemmer på hjemmebane. Men jeg vidste også, at det var to stærke kandidater, jeg var oppe imod i Søren Gade og Morten Løkkegaard.

Asger Christensen, EU-kandidat og landmand

Man kan kun vente

De personlige stemmer i hele landet er ved at blive talt op, og man forventer et konkret landsresultat senere i dag.

- Der er ikke så meget andet at gøre end at vente. Man går bare rundt som en hvileløs elefant i sit bur, siger Asger Christensen.

Ved europaparlamentsvalget i 2014 fik Asger Christensen 2.675 personlige stemmer i de to Kolding-kredse, og har altså en fremgang denne gang med 523 stemmer på hjemmebanen.

- Jeg er selvfølgelig stolt over, at jeg er gået frem i Kolding, men vi må vente med at pakke den endelige gave op, indtil juletræet er tændt, kan man sige.

Man regner med at det endelig valgresultat ligger klar i eftermiddag.

I de to Kolding-kredse slog Asger Christensen den tidligere forsvarsminister Søren Gade med 905 personlige stemmer.

Venstres valgresultat i Kolding

Kolding Nordkredsen

Asger Christensen: 1.682 stemmer

Morten Løkkegaard: 1.611 stemmer

Søren Gade: 1.158 stemmer

Linea Søgaard-Lidell: 115 stemmer

Casper Pedersen: 73 stemmer

Bergur Løkke Rasmussen: 60 stemmer

Kim Valentin: 22 stemmer

Charlotte Munch: 15 stemmer

Erik Poulsen: 11 stemmer

Henrik Noes Piester: 10 stemmer

Kolding Sydkredsen

Morten Løkkegaard: 1.653 stemmer

Asger Christensen: 1.516 stemmer

Søren Gade: 1.135 stemmer

Linea Søgaard-Lidell: 153 stemmer

Bergur Løkke Rasmussen: 69 stemmer

Casper Pedersen: 42 stemmer

Kim Valentin: 30 stemmer

Charlotte Munch: 13 stemmer

Henrik Noes Piester: 13 stemmer

Erik Poulsen: 10 stemmer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce