Annonce
Esbjerg

Lokal Venstre-politiker beskyldes for censur af politiske modstandere

Britta Bendix, nyvalgt byrådsmedlem for Venstre, er kommet under anklage for at slette sine politiske modstanderes opslag i Facebookgruppen "For os der bor i Hjerting", som hun er administrator af. Arkivfoto: Chresten Bergh

Det dramatiske spil om magten på Esbjerg Rådhus i kølvandet på kommunalvalget er knap overstået, før der nu dukker en historie op om, at et af Venstres nye byrådsmedlemmer tilsyneladende har udvist ringe dømmekraft i forhold et helt grundlæggende vilkår i politik og demokratisk forståelse.

Esbjerg: Den unge Venstre-politiker Britta Bendix, der netop er valgt til nye Esbjerg Byråd, er blevet omdrejningspunkt for flere beskyldninger om censur af politiske modstandere og borgere.

Sagen begyndte umiddelbart før valgdagen og retter sig mod Britta Bendix' rolle som administrator i den offentlige Facebookgruppe "For os der bor i Hjerting", som hun selv har stiftet.

Ifølge et nyvalgt byrådsmedlem fra De Radikale, Anne Marie Geisler Andersen, fik hun flere gange slettet et valg-opslag i Facebook-gruppen lige op til valget, og hun siger samtidig, at hun også er bekendt med, at andre af Britta Bendix' politiske modstandere, herunder Michael Harbøll og Laust Poulsen, begge kandidater for Socialdemokratiet, har fået slettet opslag i Facebookgruppen. En oplysning, som bekræftes af de to socialdemokrater.

Kritikken

Venstre-byrådsmedlem Britta Bendix, der er stifter og administrator på facebooksiden "For os der bor i Hjerting" er blevet mødt af hård kritik for fjernelsen af opslag.Blandt andre skriver Jon Aagaard-Kragh: "Jeg bryder mig generelt ikke om urent trav - og slet ikke i et demokrati som vores. Det er ikke på nogen måde i orden at slette andre kandidaters opslag i dette forum, der skulle være til alle. Derfor må administratoren træde i karakter som demokrat, og acceptere de politiske forskelligheder. Jeg stemmer ikke på Anne Marie - men hun skal have de samme muligheder som andre der stiller op".

Også andre går til angreb på Britta Bendix: "Mine opslag blev også slettet 2-3 gange i går, da jeg kiggede, hvem der stod for siden, er det kun dig der er repræsenteret, så jeg kan ikke se, hvem andre end dig, der kan slette opslag herinde?, skriver Kåre R. Østergaard og vedhæfter dokumentation for et politisk opslag, som er blevet slettet.

Undrer sig

- Jeg er egentlig imod politisk agitation i en gruppe som "For os der bor i Hjerting", men da jeg ser, at hun selv (Britta Bendix, red.) har lavet et politisk opslag, gjorde jeg det samme, men det blev lynhurtigt slettet, og det samme skete, da jeg umiddelbart efter slog det op igen. Derefter skrev jeg til personer i mit netværk, om de ville dele mit opslag, og så var der nogle, som følte sig så provokeret, at de igen delte mit opslag i gruppen og samtidig kritiserede Britta Bendix. Herefter skrev Britta så til mig, om jeg ikke godt ville slå mit opslag op igen, fortæller Anne Marie Geisler.

I kommentaren til kritikerne skriver Britta Bendix, at hun netop har ændret de såkaldte moderator-indstillinger, så det kun er hende, der kan slette opslag, men den køber kritikerne ikke.

"Det er jo bare for at flytte fokus fra sig selv", skriver én i kommentar.

Også Anne Marie Geisler Andersen undrer sig over Britta Bendix' rolle i forhold til de slettede opslag

- Jeg vil gerne have tillid til mine medpolitikere, men jeg undrer mig da over, hvordan opslag kan forsvinde, uden at en administrator er inde over. Jeg synes, det lugter af censur. Det er ikke rimeligt, og det er udemokratisk, siger Anne Marie Geisler Andersen.

Annonce

Lynhurtigt anmeldt

Britta Bendix ønsker ikke at udlevere navnene på de to moderatorer, hun oplyser, fjernede opslag på siden, men hun fastholder sin forklaring om, at det ikke er hende selv.

- Men når der er en lynchstemning i gang, er det svært at komme igennem. Mine moderatorer har simpelthen bare slettet det, der blev anmeldt - folk anmelder jo opslag ligeså hurtigt, som de bliver slået op - og det tror jeg ikke, de har tænkt over. Hvem, de moderatorer er, vil jeg ikke fortælle - jeg vil ikke udsætte dem for den shitstorm, jeg selv er landet i. Jeg løber ikke fra ansvaret - det er mit, fordi jeg er stifter og administrator på siden - men jeg har været nødt til at udlicitere moderatoropgaven i en periode. Men der gik to timer, før der var styr på opslagene igen, så jeg tænker ikke, det er så stor en historie, siger Britta Bendix.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce