Annonce
Kolding

Lokal virksomhed i Stepping bygger kæmpe lagerhal for Eldorado

Per Lausen, administrerende direktør for Eldorado, og Bjarne Christiansen fra Stepping Ingeniør- og Byggeforretning foran den nye store lagerhal. Derudover er der bygget en håndfuld ekstra læsseramper, som skal være med til at lette logistikken. Foto: Stine Hygum
Stepping Ingeniør- og Byggeforetning har stået for totalentreprisen på Eldorados nye store lagerhal. En investering til 25-30 millioner kroner.

Stepping/Haderslev: En af virksomhedens helt store opgaver.

Sådan beskriver Stepping Ingeniør- og Byggeforetning arbejdet med at bygge grossistvirksomheden Eldorados nye lager- og læssehal i Haderslev.

Siden januar har byggeriet været i gang af ny lagerhal på 2100 kvadratmeter og en læssehal på 280 kvadratmeter på Ole Rømers Vej i Haderslev. Eldorado, der er en stor grossist indenfor blandt andet udstyr til kæledyr og heste, har investeret 25-30 millioner kroner i byggeriet, der skal være med til at samle virksomhedens fire lagre på en matrikel.

Stepping Ingeniør- og Byggeforetning har haft totalentreprise på projektet :

- Den er 12,5 meter i højden, siger Bjarne Christiansen, der er indehaver af Stepping Ingeniør og Byggeforretning og viser rundt i den store hal.

- Der er plads til 3200 europa paller her på lageret, fortsætter han.

Per Lausen, direktør i Eldorado, ser en lang række fordele i at Eldorado fremover har lager på et sted.

- Det bliver bedre for vores kunder. I dag kan de risikere at få leveret varer fra fire forskellige lokationer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce