Annonce
Kolding

Lokal virksomhed i Stepping bygger kæmpe lagerhal for Eldorado

Per Lausen, administrerende direktør for Eldorado, og Bjarne Christiansen fra Stepping Ingeniør- og Byggeforretning foran den nye store lagerhal. Derudover er der bygget en håndfuld ekstra læsseramper, som skal være med til at lette logistikken. Foto: Stine Hygum
Stepping Ingeniør- og Byggeforetning har stået for totalentreprisen på Eldorados nye store lagerhal. En investering til 25-30 millioner kroner.

Stepping/Haderslev: En af virksomhedens helt store opgaver.

Sådan beskriver Stepping Ingeniør- og Byggeforetning arbejdet med at bygge grossistvirksomheden Eldorados nye lager- og læssehal i Haderslev.

Siden januar har byggeriet været i gang af ny lagerhal på 2100 kvadratmeter og en læssehal på 280 kvadratmeter på Ole Rømers Vej i Haderslev. Eldorado, der er en stor grossist indenfor blandt andet udstyr til kæledyr og heste, har investeret 25-30 millioner kroner i byggeriet, der skal være med til at samle virksomhedens fire lagre på en matrikel.

Stepping Ingeniør- og Byggeforetning har haft totalentreprise på projektet :

- Den er 12,5 meter i højden, siger Bjarne Christiansen, der er indehaver af Stepping Ingeniør og Byggeforretning og viser rundt i den store hal.

- Der er plads til 3200 europa paller her på lageret, fortsætter han.

Per Lausen, direktør i Eldorado, ser en lang række fordele i at Eldorado fremover har lager på et sted.

- Det bliver bedre for vores kunder. I dag kan de risikere at få leveret varer fra fire forskellige lokationer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce