Annonce
Sport

Lokal yndling slår Anders Antonsen i indonesisk finale

Adek Berry/Ritzau Scanpix
Det blev ikke til et titelforsvar i Indonesia Masters for Anders Antonsen, der tabte finalen i herresingle.

Anders Antonsen vandt Indonesia Masters i 2019, men i år måtte han nøjes nøjes med sølv.

I finalen var indoneseren Anthony Ginting for stor en mundfuld, og den lokale favorit kunne sammen med tilskuerne i hovedstaden Jakarta fejre en sejr på 17-21, 21-15, 21-9.

Ginting vandt også Super 500-turneringen i 2018.

Det var anden dag i træk, at Ginting slog en dansker, efter at han lørdag besejrede Viktor Axelsen i semifinalen.

Den 23-årige indoneser gik ind til finalen med visheden om, at han havde vundet de to tidligere kampe mod Antonsen.

Den fjerdeseedede dansker åbnede finalen med en stribe fejl og kom bagud 0-4, men det vendte hurtigt, og så var det Ginting, som lavede fejlene.

Finalisterne kæmpede om initiativet og spillede helt ud til linjerne. Antonsen havde flere gange held med sine challenges, hvor han fik vendt kendelser til sin fordel, og det var vigtigt i et sæt, hvor marginalerne blev afgørende.

Antonsen udnyttede sin første sætbold og bragte sig nærmere et titelforsvar i Jakarta.

Historien var den samme i andet sæt, hvor Anders Antonsen igen fik en dårlig start og kom bagud 0-4.

Denne gang bevarede Ginting overtaget og bragte sig lidt senere på 11-5. Det blev også 16-11 til verdens nummer syv, før danskeren gjorde det en smule spændende.

Igen strammede Ginting dog grebet om sættet, og på første sætbold dirigerede han danskeren til den forkerte side.

Det betød, at kampen skulle afgøres i tredje sæt, og nok en gang kom Antonsen haltende fra start.

Efter en stribe danske fejl kom Ginting på 7-2, og selv om Antonsen forsøgte at opildne sig selv, fungerede det ikke for aarhusianeren.

Ginting skabte et stort forspring, og Antonsen lignede en spiller, der havde mistet troen på tingene mod slutningen.

Det lykkedes da heller ikke Antonsen at svare igen, og så kunne Ginting kalde sig vinder af turneringen for anden gang på tre år.

Vejen til titlen i Indonesia Masters blev en anelse nemmere af, at den japanske verdensetter, Kento Momota, ikke stillede op.

Momota var mandag involveret i en bilulykke, få timer efter at han havde vundet finalen i Malaysia Masters over Axelsen.

Efterfølgende blev han meldt ude i to måneder. Også kineseren Chen Long, der var seedet som nummer tre, trak sig fra turneringen i Indonesien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce