Annonce
Trekantområdet

Lokaldebat om minimusnormeringer: - Pengene skal følge børnene

Endelig blev midlerne fra finanslov 2020 fordelt. Middelfart Kommune står med en yderligere bevilling på tre millioner kroner. Det er vi glade for – rigtigt glade – for det lukker nogle af de huller, man i de senere år har skabt i vores daginstitutioner.

Næste skridt i processen er at få midlerne ud at leve – ud til børnene.

Vi foreslår, pengene fordeles efter børnetal, sådan alle daginstitutioner i kommunen får glæde af dem.

Den lille ekstrabevilling vil give institutionerne mulighed for at tilbyde fagligt personale at gå op i tid. Vi pointerer her, det skal være et tilbud til de enkelte medarbejdere.

Hvis der bliver råd, vil det selvfølgelig være helt fantastisk, at vi fik ansat mere uddannet personale. Men den vurdering, mener vi, skal foretages på de enkelte institutioner.

Mere fagligt kvalificeret personale i dagligdagen vil give vores unger en lille smule mere omsorg, voksenkontakt og tryghed. Det er der brug for.

Et godt råd fra os ville desuden være, at man dokumenterede fordelingen af midler, sådan vi forældre fik gennemsigtighed med, hvordan midlerne påvirkede familiernes dagligdag.

Til sidst vil vi også stærkt opfordre til, at kommunalbestyrelsen ikke udhuler daginstitutionernes økonomi yderligere i budget '21.

Middelfart kommune har i de senere år haft en særlig evne til at finde midler i kernevelfærden og bruge dem på højtflyvende prestigeprojekter. Men det er ikke det, der er brug for. Der er brug for, kernevelfærden prioriteres.

Børn er kernevelfærd.

Maria Lund Nielsen om øremærkede millioner til børnepasning. Arkivfoto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce