Annonce
Haderslev

Lokale aktører: Udsættelse af Tour er godt

Tour-rutens 3. etape i 2022 går gennem Haderslev, men har start i Vejle og mål i Sønderborg. Arkiv: Birgitte Carol Heiberg
Der ser ikke ud til at være meget spildt arbejde i udsættelsen af Tour de France-starten i Danmark for de lokale foreninger og turisme. Tværtimod
Annonce

En af verdens største sports- og tv-begivenheder - Tour de France - skulle have været i Danmark om et år, men nu må vi vente i tå år. Det meddelte parterne bag Grand Depart i Danmark mandag efter flere dages spekulationer og rygte om en udsættelse af starten i Danmark.

Lokalt havde turismen, de frivillige og foreningerne ikke rigtig nået at forberede noget, så udsættelsen giver ikke de store ærgrelser.

- Nej, det eneste skulle da være, at vi så får VM i mountainbike på maratondistancen samme år som Touren. Men der er trods alt cirka to måneder imellem, så det tænker jeg nok skal gå, siger Bent Skov, tidligere foreningskonsulent og nu selvstændig entreprenør inden for cykelrejser og cykelevents.

Men vi har ikke modtaget nogen aflysninger endnu. Jeg tænker, at folk blot beder om at få udsat med et år, men beholder bookingen


Men vi har ikke modtaget nogen aflysninger endnu. Jeg tænker, at folk blot beder om at få udsat med et år, men beholder bookingen

Camilla Hansen, Sønderballe Camping


Han havde dog personligt glædet sig til den store sportsbegivenheds ankomst til kommunen, men det må så vente et år. Men omvendt bliver der bedre tid til at få gjort mere ud af begivenheden.

Bent Skov havde desuden planlagt et orienteringsmøde om at være frivillig i forbindelse med Tour'ens besøg i Haderslev.

- Men det giver nok mest mening at udsætte det møde til vinter, siger Bent Skov.

Annonce

Udsætter camping

Tour-ruten går blandt andet lige forbi Sønderballe Camping. Og her havde ejerne Mikkel og Camilla Hansen allerede modtaget en del bookinger på 2021, når tour-feltet kommer forbi.

- Men vi har ikke modtaget nogen aflysninger endnu. Jeg tænker, at folk blot beder om at få udsat med et år, men beholder bookingen, siger Camilla Hansen.

Hun mener, at udsættelsen er fordelagtig, fordi der bliver bedre mulighed for at sprede en række store sportsbegivenheder.

- Og det giver os bedre mulighed for at nå at planlægge en ordentlig fest, når tour'en kommer. Jeg mener, det alt i alt er positivt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce