Annonce
Haderslev

Lokale byrådsmedlemmer med i appel fra 73 politikere: Red børnene fra Moria-lejren

Mange danskere har engageret sig i bestræbelserne for få regeringen til at sige ja til børnene fra Moria-lejren. Her er det en demonstration på Christiansborgs Slotsplads i september. Arkivfoto: Emil Helms/Scanpix
Bent Iversen (SF), Svend Brandt (EL) og Børge Koch er medunderskrivere på en appel til regeringen. Spørgsmålet om hvorvidt Haderslev skulle tage imod uledsagede flygtningebørn fra Moria-lejren har splittet byrådet på kryds og tværs.

HADERSLEV: Tre byrådsmedlemmer fra Haderslev er med i et fælles opråb fra 73 kommunalpolitikere: Danmark kan og bør tage mod børn fra Moria-lejren.

De tre er Bent Iversen (SF), Svend Brandt (EL) og Børge Koch (R). De 73 byrådsmedlemmer kommer fra 18 kommuner, og appellen er bragt som debatindlæg dagbladet Politiken.

Her skriver de 73, at kommunerne kan og vil tage imod børnene fra Moria-lejren på Lesbos, og at de kun mangler regeringens opbakning. De 73 opfordrer statsministeren til at træde i karakter som ”børnenes statsminister”, som Mette Frederiksen ved sin tiltræden påberåbte sig at ville være.

Annonce

Europæisk indsats

Flere europæiske lande har tidligere erklæret sig villige til at tage imod børn fra flygtningelejren, der er nedbrændt og ramt af corona. Der levede 20.000 mennesker i Moria-lejren. Lejrene på de græske øer og lags den tyrkisk-græske grænse har været overfyldte siden flygtninge- og migrantkrisen i 2015.


Det var Mellemfolkeligt Samvirke, der opfordrede kommunerne til at rette henvendelse til Udlændinge-og Integrationsmisteren , og det er det, vi tre har reageret på.

Bent Iversen, SF


Den danske regering har afvist at deltage i en europæiske fordeling af flygtninge, fordi den frygter, at det vil sætte gang i menneskesmuglernes forretning og en trafik over Middelhavet i livsfarlige gummibåde.

- Det er en udløber af mit medlemsinitiativ. Det var Mellemfolkeligt Samvirke, der opfordrede kommunerne til at rette henvendelse til Udlændinge-og Integrationsmisteren , og det er det, vi tre har reageret på, siger Bent Iversen (SF).

I september prøvede han at få Haderslev Byråd til at henvende sig til Udlændinge- og Integrationsministeren og tilbyde, at Haderslev Kommune tog imod ti uledsagede flygtningebørn. Det antal ville kunne rummes inden for de eksisterende økonomiske rammer, mente SF.

Annonce

Blandet modtagelse

Forslaget fik en stærkt blandet modtagelse på byrådsmødet i september, idet hele 16 undlod at stemme. Heriblandt den socialdemokratiske byrådsgruppe, Alternativet, de konservative, samt Venstrefolkene Holger Mikkelsen, Lene Bitsch Bierbaum, Signe Knappe, Preben Holmberg og Allan Emiliussen.

H.P. Geil og Bent Kloster (V) stemte imod sammen med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, mens Inga Lykke (V) og Thomas Fredsted (V) stemte for sammen med Enhedslisten, SF, De Radikale og Slesvigsk Parti.

De 73 underskrivere på appellen til regeringen kommer langt overvejende fra Enhedslisten, SF De Radikale og Alternativet. Der er tre socialdemokrater samt et medlem af Slesvigsk Parti iblandt.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Sønderjyske Ishockey For abonnenter

Sådan skal den skæres: SønderjyskE er klar til Final4 - og klubdirektøren vil forsøge at trække finalestævnet til Vojens

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Esbjerg For abonnenter

Rute 11: I 25 år har trafikken stort set ikke rykket sig ved Ribe

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Nordtyskland

Fugleinfluenzaen raser igen: Besætning på 700 gæs blev slået ned

Esbjerg For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor skal gravearbejdet tage så lang tid og spærre vejene helt af?

Haderslev

Halloween gudstjeneste er aflyst: Præsten har fået corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Kolding For abonnenter

Gerningsvåbnet blev aldrig fundet: 18-årig dømt for at knivstikke ung mand under sammenstød mellem to grupperinger

Tønder

Frandsen vs. Iversen: Meningsmåling giver borgmester Henrik Frandsen markant forspring i valgkampen

Annonce