Annonce
Haderslev

Lokale byrådsmedlemmer med i appel fra 73 politikere: Red børnene fra Moria-lejren

Mange danskere har engageret sig i bestræbelserne for få regeringen til at sige ja til børnene fra Moria-lejren. Her er det en demonstration på Christiansborgs Slotsplads i september. Arkivfoto: Emil Helms/Scanpix
Bent Iversen (SF), Svend Brandt (EL) og Børge Koch er medunderskrivere på en appel til regeringen. Spørgsmålet om hvorvidt Haderslev skulle tage imod uledsagede flygtningebørn fra Moria-lejren har splittet byrådet på kryds og tværs.
Annonce

HADERSLEV: Tre byrådsmedlemmer fra Haderslev er med i et fælles opråb fra 73 kommunalpolitikere: Danmark kan og bør tage mod børn fra Moria-lejren.

De tre er Bent Iversen (SF), Svend Brandt (EL) og Børge Koch (R). De 73 byrådsmedlemmer kommer fra 18 kommuner, og appellen er bragt som debatindlæg dagbladet Politiken.

Her skriver de 73, at kommunerne kan og vil tage imod børnene fra Moria-lejren på Lesbos, og at de kun mangler regeringens opbakning. De 73 opfordrer statsministeren til at træde i karakter som ”børnenes statsminister”, som Mette Frederiksen ved sin tiltræden påberåbte sig at ville være.

Annonce

Europæisk indsats

Flere europæiske lande har tidligere erklæret sig villige til at tage imod børn fra flygtningelejren, der er nedbrændt og ramt af corona. Der levede 20.000 mennesker i Moria-lejren. Lejrene på de græske øer og lags den tyrkisk-græske grænse har været overfyldte siden flygtninge- og migrantkrisen i 2015.


Det var Mellemfolkeligt Samvirke, der opfordrede kommunerne til at rette henvendelse til Udlændinge-og Integrationsmisteren , og det er det, vi tre har reageret på.

Bent Iversen, SF


Den danske regering har afvist at deltage i en europæiske fordeling af flygtninge, fordi den frygter, at det vil sætte gang i menneskesmuglernes forretning og en trafik over Middelhavet i livsfarlige gummibåde.

- Det er en udløber af mit medlemsinitiativ. Det var Mellemfolkeligt Samvirke, der opfordrede kommunerne til at rette henvendelse til Udlændinge-og Integrationsmisteren , og det er det, vi tre har reageret på, siger Bent Iversen (SF).

I september prøvede han at få Haderslev Byråd til at henvende sig til Udlændinge- og Integrationsministeren og tilbyde, at Haderslev Kommune tog imod ti uledsagede flygtningebørn. Det antal ville kunne rummes inden for de eksisterende økonomiske rammer, mente SF.

Annonce

Blandet modtagelse

Forslaget fik en stærkt blandet modtagelse på byrådsmødet i september, idet hele 16 undlod at stemme. Heriblandt den socialdemokratiske byrådsgruppe, Alternativet, de konservative, samt Venstrefolkene Holger Mikkelsen, Lene Bitsch Bierbaum, Signe Knappe, Preben Holmberg og Allan Emiliussen.

H.P. Geil og Bent Kloster (V) stemte imod sammen med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, mens Inga Lykke (V) og Thomas Fredsted (V) stemte for sammen med Enhedslisten, SF, De Radikale og Slesvigsk Parti.

De 73 underskrivere på appellen til regeringen kommer langt overvejende fra Enhedslisten, SF De Radikale og Alternativet. Der er tre socialdemokrater samt et medlem af Slesvigsk Parti iblandt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Annonce