x
Annonce
Tønder

Lokale campingpladser er ramt af coronakrisen

Der er ingen gæster på campingpladsen i Tønder, og centerleder Claus Beck forventer heller ikke et stort rykind i påsken. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Det er småt med gæster på lokale campingpladser i denne tid. Coronakrisen sætter også her sit præg på hverdagen.

Tønder: Lokale campingpladser er ramt af coronakrisen, og det er småt med gæster.

Tønder Sport- og Fritidscenters campingplads er åben, men uden liv.

- Vi har nogle fastliggere fra den 1. marts, men deres campingvogne er her og forteltet er slået op, men fysisk er de her ikke. Og det er klart, at med det vejr, vi har nu her, så ville pladsen normalt have en rigtig stor tilstrømning af gæster, fortæller centerleder Claus Beck.

- Og det er det samme med autocamperpladsen - hvis vi kigger på '19 kontra i år, der er det en rigtig stor nedgang, fortæller han.

Fritidscentrets økonomi er bundet op på både hallerne og gæster på campingpladsen og autocamperpladsen og i vandrehjemmet.

- Så det er en katastrofe for os økonomisk, at der ikke er nogen gæster, konstaterer Claus Beck.

Påsken er normalt den periode med tredjeflest besøgende på campingpladsen, kun overgået af tiden med Tønder Festival og sommerferien.

- Der vil måske komme nogle enkelte, men det er ganske, ganske få, vurderer Claus Beck.

Annonce

Du kan ikke se lyset ude i den anden ende af tunnellen lige i øjeblikket.

Poul Rasmussen, ejer Møgeltønder Camping

Død påske

Hos Møgeltønder Camping er der åbent, og her er nogle fastliggere, men derudover ikke mange gæster - udsigten for påsken er heller ikke lokkende.

- Påsken, den er helt død, konstaterer ejer Poul Rasmussen.

- Vi har slet ingen hytter udlejet i påsken - de er sagt fra alle sammen - så det er skidt, fortæller han.

Han ved ikke, hvad de økonomiske konsekvenser bliver - i øjeblikket har pladsen ikke lige så store driftsomkostninger som normalt.

- Men vi tjener heller ingen penge, konstaterer Poul Rasmussen.

- Du kan ikke se lyset ude i den anden ende af tunnellen lige i øjeblikket, fortæller ejeren.

Han vurderer, at den lukkede grænse også har betydning for antallet af gæster - for nogle er det at shoppe over grænsen nemlig en del af et ophold på campingpladsen.

Åbner ikke

Campingpladsen i Bredebro, der hører under Bredebro Idrætscenter, har på grund af coronakrisen valgt ikke at åbne som planlagt i den kommende weekend.

- Og så er vi påvirket ved, at mange melder fra til hytterne i løbet af sæsonen, og det er faktisk helt hen til festivalen, fortæller centerleder Flemming Jordt.

Han kan konstatere, at man har fået aflyst alle bookinger på hytter i april.

Han ved endnu ikke noget om de økonomiske konsekvenser - campingpladsen åbnes, når han mener, det er forsvarligt.

- Jeg vil ikke stå til ansvar for, at der er nogle, der bliver smittet på vores plads, siger han.

Ingen gæster

Hos Skærbæk Familie Camping bruger ejeren Berit Mowinckel i øjeblikket tiden på naturpleje og renovering på pladsen. Grænselukningen havde stor betydning for hendes plads, hvor mange af gæsterne er tyskere - der har ikke været gæster siden.

Den nuværende situation rammer hårdt.

- Det betyder nul indtægt. Vi tjener 75 procent af vores omsætning 1. april - der kommer alle vores fastliggere og betaler fastliggerleje - men i år kommer der ingen, konstaterer Berit Mowinckel.

Hun vurderer, at hun med en god sommer kan tjene en hel del ind igen - hvis sommeren bliver dårlig, kan det til gengæld blive svært for pladsen at overleve.

- Så det kommer helt an på, hvordan danskerne reagerer, fortæller Berit Mowinckel.

Få gæster

Hos Arrild Ferieby Camping er der i øjeblikket få gæster.

- Vi har ingen gæster - næsten ingen i hvert fald, fortæller indehaver Asmus Lund.

Normalt er der mange gæster på pladsen i påsken - den bliver brugt af familier som samlingssted - men han tror, det bliver anderledes i år med udmeldingen om, at folk skal blive hjemme.

- Jeg forventer ikke noget rykind i påsken overhovedet, konstaterer Asmus Lund, der faktisk havde foretrukket, at regeringen havde lukket campingpladserne - så var der helt rene linjer, mener han.

Manglen på gæster er dyr, men:

- Det kommer helt an på, hvor lang tid det bliver ved - hvis det er kun er påsken, vi skal give afkald på, og vi så kan åbne op bagefter, og det bliver normaliseret, så er det ikke så slemt, vurderer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce