Annonce
Sønderborg

Efterskoler er propfulde efter corona-nedlukning

På søndag den 9. august åbner de fleste efterskoler op for det kommende skoleårs elever. Her ses sidste års nye elever ankomme til Nordborg Slots Efterskole med forældre. Foto: Claus Thorsted
På trods af en omfattende corona-nedlukning for et par måneder siden, kan alle efterskoler i kommunen se frem til fyldte huse, når de åbner i august.
Annonce

Sønderborg: Det samlede antal efterskoleelever i hele Danmark rundede for første gang de 30.000 sidste år, hvilket gjorde 2019 til året, hvor efterskolerne var populære som aldrig før.

Og der er noget, der tyder på, at efterskolernes succes kan få lov til at fortsætte på trods af corona-restriktioner og -nedlukninger i begyndelsen af 2020.


Efterskoler er meget forskellige, men en fælles nævner for dem er det fællesskab og den nærhed, som eleverne får med hinanden. Derudover er der selvfølgelige også de kreative og faglige tilbud, der spiller en rolle

Rune Madsen, forstander på Nordborg Slots Efterskole.


I Sønderborg Kommune har alle fire efterskoler fået fyldt værelserne op til randen med elever, der kan glæde sig til at begynde tilværelsen som efterskoleelev i  løbet af august.

- Vi er i den heldige situation, at vi er fyldt op igen i år - ligesom vi plejer, fortæller Jakob Carl Christensen, der er forstander på Dybbøl Efterskole.

Der er plads til omkring 85 elever på Dybbøl Efterskole, og omkring halvdelen plejer at tage to år på efterskolen.

Efterskolen Epos ved Fynshav har også fyldt op til den kommende årgang med 72 indskrevne elever, hvilket er rekordhøjt for skolen. Epos vil for øvrigt udvide med otte ekstra sengepladser i det kommende år og gennemføre en række renoveringer af den 100-år gamle hovedbygning.

Nordborg Slots Efterskole melder også 150 fyldte pladser ud af 150 mulige, mens Adventure Efterskolen ved Skelde har udvidet kapaciteten for at få plads til 50 procent flere elever.

- Vi er en lille efterskole, men vi har fulde huse og en venteliste. I år bliver vi 89 elever, og vi plejer at være omkring 60-65, fortæller Steen Emgren, der er forstander på Adventure Efterskolen.

Annonce

Succesens forklaring

Alle skolerne har mærket, at interessen har været stor i de seneste år. Spørger man forstanderne fra de populære efterskoler i Sønderborg Kommune, så er det dog vanskeligt at pege konkret på, hvad der er årsag til efterskolernes popularitet.

- Efterskoler er meget forskellige, men en fælles nævner for dem er det fællesskab og den nærhed, som eleverne får med hinanden. Derudover er der selvfølgelige også de kreative og faglige tilbud, der spiller en rolle, fortæller Rune Madsen, der er forstander på Nordborg Slots Efterskole.

- Der kan være noget i tidsånden. Flere elever mærker måske et behov for at blive set af venner og lærere, og det er der flere ressourcer til på efterskoler, siger Steen Emgren, der er forstander på Adventure Efterskolen.

Hos Dybbøl Efterskole peger forstander Jakob Carl Christensen på tre ting, der kan forklare efterskolernes fremgang:

- Det er trygt for forældrene, der er fællesskab og faglighed til eleverne, og så har det også noget med held at gøre. Vi er heldige med, at efterskoler har et godt renommé, vi kan tilbyde gode faciliteter, og så har folk råd til det, siger han.

Epos-, Adventure- og Nordborg Slots efterskolerne har skolestart på søndag den 9. august, mens Dybbøl Efterskole har skolestart den 16. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Fjerde gang var lykkens gang: Ribe-Esbjerg på pointtavlen efter fredagsdrama i Lemvig

Annonce