Annonce
Tarm

Lokale elever laver lanterner for at hjælpe børn og familier i Skjern og Tarm

Der opstod fejl under opmålingen, men her kører det for Meinards, Jeppe, Vibeke og Frederik. PR-foto
Elever fra FGU-skolen har siden august arbejdet på projekt, der skal hjælpe udsatte børn og familier i både Skjern og Tarm.

Tarm: - Hjælp andre - køb en lanterne.

Sådan lyder det fra industrielever på FGU-skolen, Jernvej i Skjern. De har lavet næsten 500 lanterner, og hvis man køber en, støtter man projekt julehjælp med alle pengene.

Lanternerne er støttet af blandt andre Sydbank Fonden og Frode Madsens Fond og består af både mad og gaver, som uddeles kort før jul til udsatte børn og familier i og omkring tvillingebyerne Skjern og Tarm.

Annonce
Paw i gang med det helt store slibearbejde. PR-foto

En stor motivation

For flere elever har det været en kæmpe motivation, at deres arbejde resulterer i en meget bedre juletid for familier, som måske slet ikke har råd til at holde jul.

- Man får faktisk medlidenhed med børn, som ikke kan tage del i vores traditioner, siger flere af eleverne i pressemeddelelsen.

For andre er det en motivation, at holdet er sammen om et fælles projekt.

- Det har givet et godt fællesskab, at vi skal i mål med den samme opgave, siger elever.

De fleste elever er lettede over, at de nu er færdige med lanternerne. Projektet startede så småt i august, og lige siden er der ikke gået en dag, uden at mindst et par stykker har haft fingrene i en eller flere lanterner. Nu bliver der plads til nye, spændende opgaver fra skolens ordreliste.

En færdig lanterne består af mange arbejdsprocesser. Jern er klippet i mindre plader og efterfølgende mærket op for at se, hvor pladen skal bukkes. Lanternerne har 36 fuldsvejsninger, som alle skal slibes ned.

Salget af lanterne er i gang i flere butikker, og der er også mulighed for at få fingre i en af dem på julemessen i Tarm, der foregår 9. og 10. november.

Ingen ved helt, hvor mange timer de har svejset, men det er mange. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce