Annonce
Haderslev

Lokale folketingsmedlemmer satser på rundkørsel

Ved Ribe ligger denne rundkørsel, hvor noget af trafikken ledes helt udenom selve rundkørslen. Ved Vojens kunne det for eksempel være den trafik, som kommer fra Haderslev og skal videre forbi Vojens. Foto: Google
Dødulykken mandag har sat fokus på det farlige T-kryds. en rundkørsel kan være på vej. Men der efterlyses også tiltag nu.

VOJENS: – Det er åbenlyst et kryds, hvor der længe har været udfordringer med sikkerheden. Skulle nogen være i tvivl, så har den tragiske ulykke understreget det, siger folketingsmedlem for Socialdemokratiet Jesper Petersen.

Ved ulykken i T-krydset Østergade-Ribevej døde én og én er stadig i livsfare.


Annonce

Det er et kompliceret kryds, og trafikken er vokset voldsomt de sidste 15 år.

Hans Christian Schmidt


Hans Christian Schmidt (V), som også er næstformand i folketingets trafikudvalg er enig.

– Det er et farligt kryds. Jeg kører der selv.

Han har derfor henvendt sig til den Facbook-gruppe, som arbejder for at få ændret krydset.

– Jeg sagde, at jeg syntes, de skulle søge foretræde for trafikudvalget og forelægge deres sag, for det er nu forhandlingerne er i gang.

Det er forhandlingerne om den infrastrukturplan, som regeringen har lagt frem. I den skal der blandt andet afsættes penge til forbedring af trafiksikkerhed. Og det er fra den pulje, pengene til en eventuel rundkørsel skal findes.

Som ved Ribe

Hans Christian Schmidt hælder til en type rundkørsel, som der er bygget ved blandt andet Ribe.

– Der kan man også køre uden om rundkørslen.

JydskeVestkysten har bedt om tegninger fra det projekt, som Vejdirektoratet arbejder på, men de er endnu ikke klar til offentliggørelse. Men man arbejder på en løsning med en rundkørsel med tre ben.

På mandag mødes medlemmer af facebook-gruppen; ”Støttegruppe for ændring af Østergade/Ribevej krydset i Vojens”, mindst tre folketingsmedlemmer og flere byrådsmedlemmer ved krydset.

– Byrådet skal også ind over, for Østergade er en kommunal vej.

Annonce

Gør noget nu

Selvom der findes penge til projektet, og det vedtages af Folketinget, kan der gå lang tid, før der ligger en rundkørsel. Derfor efterlyser Jesper Petersen tiltag nu.

– Jeg mener, der skal laves en rundkørsel. Indtil den står klar, bør man overveje andre tiltag til at øge sikkerheden. Hastigheden er allerede sat ned, men det er ikke min opfattelse, at alle overholder det. Så kommer der et lokalt ønske til politiet om mere fartkontrol, kan det jo gennemføres nu.

For eksempel kunne der også sættes en ”stærekasse ” op. Altså en fast fartmåler.

– Det indgår også i forhandlingerne at sætte flere og mere moderne stærekasser op. Pilotprojekterne med stærekasser viser, at de virker, konstaterer Jesper Petersen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce