Annonce
Tønder

Lokale håndværkere går sammen om køb af forsamlingshus

Højers forsamlingshus fra 1925 er solgt til en gruppe lokale håndværkere, der har planer om en modernisering og en fortsat drift af huset som byens samlings- og feststed. Foto: Uwe Iwersen
Med et bud på 90.000 kroner overtager seks lokale håndværkere Højer Hus på Ballumvej. Planen er at videreføre stedet som lokalt fest- og samlingssted.
Annonce

HØJER: En æra slutter - og en ny venter forude.

Med et bud på 90.000 kroner har seks lokale håndværkere og forretningsfolk sikret sig Højers historiske forsamlingshus på Ballumvej. Planen er at videreføre stedet som Højer fest- og samlingssted.

- Vi var bekymret for, hvad der skulle ske. Derfor valgte vi at byde ind med en projektbeskrivelse. Højer er en lille by, hvor vi arbejder sammen. Vi synes, at byen fortsat har brug for et sted, hvor man kan samles, og hvor der kan holdes fester, siger Keld Nielsen, Højer, der er medarbejder af møbelfabrikken M. Schack Engel A/S.

De øvrige fem bag hus-købet er de lokale håndværkere Daniel Karping og Brian Gubi, der begge er murere, Morten Jepsen og Stefan Wendicke, der er snedkere, samt malermester Jan Karstensen.

Vi var bekymret for, hvad der skulle ske. Derfor valgte vi at byde ind med en projektbeskrivelse.

Keld Nielsen, ny medejer af Højer Hus, Højer

Annonce

Glad formand

At det er lokale folk, der overtager huset og agter at videreføre det som samlingssted, glæder formanden for Højer Hus, Stinne Andersen.

- Der var flere bud, og der var også bud, der lå højere end den pris, huset nu bliver solgt for. Vi valgte det bedste projekt frem for det højeste bud, siger Stinne Andersen.

De nye ejere overtager huset pr. 1. september. Ifølge Keld Nielsen kan de nuværende aktiviteter, der er i huset, fortsætte. Den nye ejerkreds har planer om en modernisering, ikke mindst for at reducere energiforbruget. Desuden skal køkkenet udvides, så det bliver attraktivt at lave mad på stedet. Og så er det planen at sætte lejligheden på første sal i stand.

På mandag mødes de nye ejere for at drøfte den nærmeste fremtid, herunder også den kommende driftsform.

- Vi stifter en eller anden form for selskab, måske et ApS, og så håber vi på, at der måske kan dannes en støtteforening for huset ude i byen, siger Keld Nielsen.

Annonce

Faldende aktivitet

Højer Hus blev opført i 1925, og har i alle årene været byens danske samlingssted. Når foreningen bag huset på forårets generalforsamling valgte at sætte huset til salg, skyldtes dalende interesse og faldende udlejning.

- Vi stopper, mens legen endnu er god, og vi kan lukke ned uden gæld, sagde huset formand, Stinne Andersen, da huset blev sat til salg for et par uger siden. Det sket i en udbudsrunde, hvor mindsteprisen var sat til 60.000 kroner. Huset offentlige vurderingspris er 611.000 kroner.

Den nuværende forening bag Højer Hus står til at blive opløst. Det sker dog først næste år, når årsregnskabet for 2019 er klar og kan fremlægges på en generalforsamling.

- Efter at huset nu er solgt, er det en ren formalitet, forklarer Stinne Andersen.

Højer Hus

Højer Hus på Ballumvej 10 i Højer er opført i 1925. Ifølge BBR-registret rummer bygningen i alt 403 kvadratmeter på to plan. I stueetagen befinder sig to sale med plads til henholdsvis 100 og 40 personer. Derudover er der køkken og toilet.På første sal er der en lejlighed.

Højer Hus ligger på en 602 kvadratmeter stor grund, og til ejendommen hører også en større terrasse.

Den offentlige ejendomsvurdering er 610.000 kroner.
Køkkenet i Højer Hus er et af de steder, som de nye ejere vil udvide og modernisere. Foto: Uwe Iwersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Danmark

Bekymrede beboere i Vollsmose tog imod justitsministeren og Odense-borgmester: Hvem er det næste offer?

Annonce