Annonce
Varde

Dorte har værdifulde ben: Hun har trampet penge ind for at bekæmpe sin mands alvorlige sygdom

Dorte Larsen fra Ansager har gennem det seneste år trænet og samlet penge ind som en del af Cykelnervens Team Vestjylland. Privatfoto
Kirsten Bak Hansen fra Varde og Dorte Larsen fra Ansager har sammen med 250 andre indsamlet mere end 4 millioner til scleroseforskning på Scleroseforeningens cykelhold Cykelnerven.
Annonce

Varde/Ansager: Årets Tour de France er netop afsluttet, og Kirsten Bak Hansen fra Varde og Dorte Larsen fra Ansager skulle have cyklet fire af de afgørende etaper sammen med 250 andre dedikerede ryttere på Scleroseforeningens cykelhold, Cykelnerven, men covid-19 satte en stopper for turen til Frankrig. Alligevel kan de to kvinder sammen med de andre ryttere fejre at have indsamlet 4.300.000 kroner til Scleroseforeningens arbejde for en verden uden sclerose. Det oplyser Scleroseforeningen i en pressemeddelelse.

Cykelnerven er Scleroseforeningens Tour de France-inspirerede cykelløb, som de seneste syv år har sendt hundredvis af dedikerede cykelryttere fra hele landet afsted mod de franske bjerge som finalen på et års træning og indsamling for en verden uden sclerose. Gennem årene er det lykkes rytterne at samle 26 millioner ind til forskning i sclerose og sætte fokus på sygdommen.

Annonce

Ufattelig nedtur

Gennem det seneste år har kvinderne trænet og samlet penge ind som en del af Cykelnervens Team Vestjylland. Det var svært at skjule deres skuffelse, da turen måtte aflyses i sidste øjeblik på grund af stigende smittetal i Frankrig:

- Det var en ufattelig nedtur, at turen blev aflyst. Det var meningen, at jeg skulle have cyklet La Marmotte den 5. september og dernæst Cykelnerven. År 2020 skulle have været mit cykelår, og jeg begyndte allerede at træne til det i efteråret, fortæller Kirsten Bak Hansen i pressemeddelelsen.

Kirsten Bak Hansen fra Varde er blandt de 38 ryttere, der har samlet ind til scleroseforskning fra Team Vestjylland. Privatfoto

Hun meldte sig til Cykelnerven sidste efterår, fordi flere i hendes omgangskreds har sclerose. Dorte Larsen meldte sig ligeledes til Cykelnerven sidste efterår, fordi hendes mand har sclerose.

De mange ryttere har landet over været inddelt i ni hold, herunder Team Vestjylland, som de to har trænet og indsamlet penge sammen med siden sidste efterår. Det er lykkes Team Vestjylland at samle i alt mere end 600.000 kroner ind, hvilket svarer til 15.789 kroner for hver rytter på holdet.


Det var en ufattelig nedtur, at turen blev aflyst.

Kirsten Bak Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce