Annonce
Esbjerg

Lokale investorer er med til at redde Kalmar-Huse fra konkurs

En ny investorkreds sikrer, at typehusvirksomheden Kalmar-Huse er reddet fra konkurs. Arkivfoto
Det har ikke været vanskeligt at finde nye investorer, der ville være med til at redde det hæderkronede, danske typehusfirma Kalmar-Huse fra konkurs. Blandt seks nye investorer er ejer af byggemarked i Bramming og ejer af stor fiskerivirksomhed i Esbjerg, mens virksomheden dog må sige farvel til flere medarbejdere.
Annonce

Bramming: Siden 1968 har Kalmar-Huse bygget mere end 11.000 typehuse over hele Danmark.

Nu tyder alt på, at endnu flere huse kommer til, efter at sorte skyer ellers trak op over den kendte Bramming-virksomhed, der i begyndelsen af januar blev taget under konkursbehandling ved skifteretten i Esbjerg.

Det er en gruppe på seks investorer, der samlet har investeret fire mio. kr. i at føre firmaet videre, og der er sket en del forandringer i ejerkredsen i det nye selskab Kalmar-Huse A/S, der er oprettet pr. 23. januar.

Den tidligere ejerkreds bestod af fem personer. Af disse er to trådt ud og tre nye kommet til, heriblandt den nye bestyrelsesformand Tommy Skov Kristensen, ejer af Bramming Byggelager, Carl Werner Nielsen og ejer af fiskerivirksomheden KD Seefood Denmark, Joakim Durhus. Ud er gået Peder Illeborg og Anker Wind Norup, der dermed heller ikke længere er administrerende direktør for Kalmar-Huse, og Holger Wulff fra den nye investorgruppe er glad for, at det nu er lykkedes at føre Kalmar-Huse videre.

- Der har været flere, der har ytret ønske om at blive en del af det nye Kalmar-Huse, og derfor har det ikke været vanskeligt at få nye investorer ind, siger Holger Wulff og forklarer, at selv om det gamle selskab nu er lukket, fortsætter virksomheden fra adressen i Bramming.

2011 og 2018

Kalmar-Huse er også tidligere taget under konkursbehandling.

Virksomheden gik konkurs i 2011, hvorefter det i august 2012 lykkedes at genrejse virksomheden, mens der i 2018 kom en ejerkreds ind på fem investorer. Dette er pr. 23. januar 2020 skiftet ud med en investorkreds på seks personer.

Annonce

Færre byggehold

Og så alligevel ikke helt, forklarer Holger Wulff.

I forbindelse med konkursbehandlingen forklarede han, at det ikke var ordrebeholdningen, der var udfordringen, men derimod at finde de rette håndværkere til at opføre husene.

- Før havde vi 13-14 byggehold, men havde vanskeligt ved at skaffe en ordentlig standard af håndværkere. Nu regner vi med at gå ned på omkring 7-8 byggehold og finde den rette balance i forhold til antallet af ordrer, siger Holger Wulff, der er glad for, at der er kommet 100 pct. styr på fremtiden for Kalmar-Huse.

Virksomheden skal nu igang med at genforhandle kontrakterne på de huse, der blev solgt i det gamle firma, mens man i otte tilfælde er i dialog med købere af huse, hvor byggeriet var gået igang.

Kalmar-Huses nye bestyrelsesformand Tommy Skov Kristensen, der i dag er ansat hos Carl Werner Nielsen på Bramming Byggelager, ser frem til at fortsætte arbejdet i den hæderkronede typehusvirksomhed.

- Jeg har valgt at gå ind i projektet, fordi jeg tror på, at det kan blive en god og sund forretning, og vi er i investorgruppen rigtig glade for, at det er lykkedes at videreføre det brand, som Kalmar-Huse er, siger Tommy Skov Kristensen og uddyber, at der fremadrettet vil være 18 medarbejdere i virksomheden, mens der var 25 før konkursbehandlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Birthe Kjærs afgørende møde i 1968

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Annonce