Annonce
Tønder

Lokale kræfter bidrager til nytårskoncert i Ottekanten

Løgumkloster: Søndag den 27. januar klokken 15 indbyder Løgumkloster Højskole til nytårskoncert i Ottekanten - sådan som man med stort held har gjort de seneste to år, hvor højskolens arrangement er blevet bakket op af lokale sangere, musikere og teaterfolk. Med den succes er der skabt en lille tradition, så derfor ønsker man fra højskolens side også i år at markere nytåret musikalsk.

Ved nytårskoncerten medvirker Løgumkloster Vokalensemble. Både den tidligere rektor og den nuværende rektor for Løgumkloster Kirkemusikskole, Peter Langberg og Hans Christian Hein, medvirker og spiller blandt andet Radetzkymarch for firehændigt klaver, så alle får lejlighed til både at nynne og klappe til den kendte march af Johann Strauss den ældre. Der bliver også musikalske indslag ved andre solister, således vil Pia Jørgensen synge akkompagneret af Bente Jensen Ovesen.

Ud over at være et hyggeligt arrangement, bidrager koncerten også til skolens økonomi, idet der vil være en beskeden entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce