Annonce
Tønder

Lokale musik-ildsjæle bag ny sangbog

Sangbogen består af 18 sange, som alle lægger op til fællessang. Foto: Betina Skjønnemand
En bog med 18 sange skrevet og komponeret af to lokale ildsjæle har nu set dagens lys. Bogen "Hjerte - stem i" indeholder både korsatser og klaverarrangementer.

Løgumkloster: Tinebeth Hartkopf og Renate Osterholz, begge fra Løgumkloster, er de to ildsjæle, der står bag udgivelsen af Hjerte - stem i. En sangbog med 18 sange, som de selv har henholdsvis komponeret og sat tekst til.

Tinebeth Hartkopf har studeret klassisk sang, og er uddannet sangpædagog og kirkekorsleder, mens Renate Osterholz er kirkesanger, organiststuderende og leder af musikalsk legestue.

Selv kalder de bogen for et sanghæfte, men de 18 sange er flot pakket ind i en såkaldt "hardback", så der er ikke meget hæfte over den fine bog.

Bogen indeholder som sagt 18 sange - alle med både klaverarrangement og korsatser. Sangene er hovedsagelig fællessange, årstidssange, kærlighedssange og salmer til voksne og børn.

De to kvinder bag bogen har selv sat deres sparepenge i udgivelsen af bogen, som Tina Bæk-Nielsen fra firmaet Hello Tønder har illustreret.

Annonce
Vi går nemlig meget op i, at sangene er lette at synge, så man har lyst til at bruge dem.

Renate Osterholz.

Startede med sangkonkurrence

Tinebeth Hartkopf og Renate Osterholz har lært hinanden at kende gennem Kirkemusiksolen i Løgumkloster, hvor Renate Osterholz var sangelev hos Tinebeth Hartkopf.

- For et par år siden spurgte Tinebeth mig, om vi ikke skulle samarbejde om en sang. Hun manglede en tekst til en sang, som hun ville sende ind til en sangkonkurrence, og sådan startede det hele, fortæller Renate Osterholz.

Sangen, som de sendte ind til konkurrencen, hedder Så ligger Danmark så sommerblid. Sangen vandt ikke konkurrencen, men har fået plads som den første sang i deres fælles sangbog.

- Siden da har vi jævnligt snakket sammen, og lige så stille har vi fået en lille samling sange. Nogle gange starter det med, at Tinebeth har noget musik, andre gange er det teksten, det starter med. Men vi har fundet et godt samarbejde, hvor vi også er hinandens redaktører. Vi går nemlig meget op i, at sangene er lette at synge, så man har lyst til at bruge dem, fortsætter Renate Osterholz.

Makkerparret bag bogen har allerede afsløret, at Hjerte - stem i formentlig ikke bliver den eneste sangbog, som de to kommer til at udgive. På omslaget står der nemlig nederst på forsiden "sanghæfte 1". Og der er da også planer om flere bøger, afslører Renate Osterholz.

- Vi regner med at fortsætte samarbejdet. Vi har faktisk allerede et par nye sange undervejs.

Bogen Hjerte - stem i kan købes hos boghandleren i Løgumkloster til 130 kroner.

- Vi har holdt prisen i et leje, hvor alle skal have mulighed for at købe den, understreger Renate Osterholz.

Forsiden af Hjerte - stem i afslører, at de to indsjæle bag sangbogen har planer om, at der skal udgives flere sange.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce