x
Annonce
Biler

Lokale racerkørere bag rattet til fynsk hjælperace

Der er masser af superbiler linet op til Sportscar Event i Odense. Det gælder bl.a. Ferrari 488 Pista Spider med 720 hk. Foto: Sportscar Event
Fem racerkørere fra Fyn stiller op, når der er Sportscar Event ved HCA Airport søndag 1. september, hvor ture i supersportsvogne kører penge ind til kræftramte børn.

Sjældne supersportsvogne og lokale racerkørere fra Fyn. Det er nogle af ingredienserne, når der endnu engang er Sportscar Event ved HCA Airport. Det sker søndag 1. september, hvor en stribe af de helt dyre sportsvogne står linet op og er klar til tur, hvor de indkørte penge går til kræftsyge børn, bl.a. i Børnecancerfonden.

Her er der i år mulighed for at prøve de ekstreme kræfter i biler som bl.a. Ferrari 488 Pista Spider med 720 hk, Lamborghini Huracán med 640 hk og Honda NSX med 581 hk, der alle i år er nye i Odense, hvor i alt 36 biler, lige fra Mercedes-AMG GTR med 577 hk til Dodge Viper ACR med 653 hk, er linet op.

Her står der i år fem lokale fynske racerkørere parat til at sidde bag rattet og give en oplevelse på banen ved lufthavnen, hvor det typisk koster fra 200 kr. til 1000 kr. at få en tur rundt i kurverne. Det er Thomas M. Larsen, der kører i en Honda NSX, Flemming Crone Rasmussen i en Chevrolet Camaro SS/RS 7,0, Klaus Lauritz Hansen i en Porsche 911 GT3, Malene Larsen i en Porsche 911 GT2 RS med hele 700 hk og Simon Svarer Lund i en Chevrolet Corvette C6 Grand Sport, der er næsten som Jan Magnussens.

Sportscar Event har eksisteret i en række år, hvor ejerne af superbilerne har stillet dem til rådighed for at køre penge ind til det gode formål. Det er gået stærkt de seneste fem år, hvor der er doneret 11 mio. kr. Indtil nu er der i år kørt 2,3 mio. kr. ind ved flere arrangementer, og det tal håber arrangørerne at kunne hæve til 3,0 mio. kr. Arrangementet i Odense foregår kl. 9-16, og det er gratis at komme ind.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce