Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lokale restauranter sadler om: Mad ud af huset i hidtil uset omfang

Kok Preben Susgaard satser på mad ud af huset i disse tider, hvor adskillige selskaber er aflyst. Til på fredag laver han eksempelvis en burger med wagyu-kød. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Mange spisesteder og leverandører af mad til fester og lignende er hårdt pressede for tiden, hvor de har fået mange afbestillinger. Det har fået en lang række til at sadle om. Nu leveres der masser af mad ud af huset. Wienerschnitzler var det store hit i weekenden.

Ringkøbing: Wagyu-kød. Toppen af poppen når det drejer sig om dansk oksekød. Og en lokal råvare leveret af Slagter Sørensen i Videbæk.

Forestil dig det kød veltillavet i en burger. Selvfølgelig tilsat hjemmelavede pommesfrites, jordskokker, syltede løg. Ene lækkerier.

På fredag kan man hente sådan en burger, når Koksusgaard laver en drive-in afhentning på Kongshøjvej i Ringkøbing.

- Det drejer sig om at holde gang i forretningen. Og det er svært. Jeg har fået så mange afbestillinger, at jeg inden for den næste halvanden måned har mistet en omsætning på en halv million kroner. Jeg har været tvunget til at fyre en kok, som jeg meget håber på at få tilbage, når alt det her er overstået, fortæller Preben Susgaard - manden bag Koksusgaard.

Allerede sidste uge forsøgte han sig med mad ud af huset, nu hvor der ikke skal leveres mad til forskellige selskaber rundt omkring i vestjylland.

- Jeg bestemte mig for at lave en menu med wienerschnitzel. Jeg ville være ovenud lykkelig, hvis jeg kunne sælge 100. Jeg måtte desværre sige nej til flere, da der var bestilt 170. Vi blev ganske enkelt løbet over ende. Jeg er meget glad for, at så mange kunder støtter ved at handle lokalt. Det er det, vi skal gøre på alle områder midt i den her specielle situation, siger Preben Susgaard.

Han reklamerer for sine ting på facebook under navnet koksusgaard.

- Der kan man bestille burgeren, og man kan skrive hvornår, man ønsker at afhente den. Det vil også være på den side, hvor jeg fortæller om, hvad man kan hente de andre dage, hvor jeg laver en menu, fortæller Preben Susgaard.

Han er overbevist om, at mange vil satse mere på take-away de kommende uger.

- Alle vil gøre et eller andet for at holde gang i forretningen. Men man skal være gearet til det. Bare emballage til at levere ud af huset er noget specielt. Vi fik en god start i lørdags, og nu håber jeg, at det kan lade sig gøre at holde liv i firmaet med forskellige tiltag, siger Preben Susgaard.

Bechs Hotel i Tarm følger trop.

Det er jeg nødt til. Jeg har fået vildt mange aflysninger, så der skal lidt penge i kassen på andre måder, fortæller indehaver Finn larsen.

Pudsigt nok havde han også wienerschnitzel på menuen i weekenden.

- Totalt udsolgt på to timer. 90 stykker. Dagen efter var det en ret med mørbrad. Udsolgt. Det er fantastisk. Jeg er utroligt glad for at mærke den støtte, vi har rent lokalt. Folk har ondt af os i den her tid. De viser deres sympati ved at handle lokalt hos mig. Jeg havde faktisk ok med gæster inde på hotellet til spisning i løbet af hele weekenden. Igen tror jeg, det er for, folk vil vise deres sympati, fortæller Finn Larsen.

Bechs Hotel har råvarer nok til mange dage.

- Jeg kan lave mange forskellige retter de næste dage. Jeg skal bare lige have fat i noget fisk. Vi sælger rigtig mange stjerneskud. Og så skal jeg have fat i mere kalvekød til wienerschnitzlerne, fortæller Finn Larsen.

Man kan finde tilbud fra Bechs Hotel på facebook, og det samme gælder Restaurant stuen th. på Hotel Skjern. I weekenden havde de også menuer ud af huset, og første melding lød på, at det nok vil fortsætte.

Hotel Ringkøbing træffer en beslutning i løbet af mandagen.

- Vi har et møde med ledelsen, og jeg ved, det er under overvejelse at satse lidt på mad ud af huset, fortæller Michelle Susé.

Peking Restaurant på havnen i Ringkøbing overvejede allerede i sidste uge at satse på take-away, og det kører de videre med fra nu af, da der ikke har været ret mange gæster i restauranten i løbet af weekenden.

På Kommandobroen by Grantland i Hvide Sande er der lukket. Men også der er der åbnet op for leveringer ud af huset.

Her kan du også få mad ud af huset

Ringkøbing

  • Kræs Café & Butik
  • Peking Restaurant
  • Hotel Ringkøbing

Skjern

  • Corner Restaurant og Pizzaria
  • Hotel Skjern og Restaurant stuen th.
  • Pakhuset

Lem

  • Hotel Smedegaarden

Hvide Sande/Søndervig

  • Kommandobroen by Grantland
  • Café Marina

Borris

  • Kineseren i Borris

Listen opdateres løbende. Har du informationer om restauranter eller caféer, der tilbyder mad ud af huset, så skriv til Dagbladet på mail: redaktion@dbrs.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce