Annonce
Haderslev

Lokale Rotary og Inner Wheel klubber støtter op omkring Stafet for Livet

"Vi er nu ved at lægge sidste hånd på forberedelserne til dette års Stafet, og glæder os til den 7. september”, fortæller holdleder for Rotary og Inner Wheel-klubberne Henning Christoffersen. Privatfoto

Haderslev: Når Stafet for Livet skydes i gang 7. september i Damparken, vil en masse mennesker deltage i markeringen af kampen mod sygdommen kræft. Rigtig mange af dem kommer fra de lokale Rotary- og Inner Wheel-klubber, der i år sætter alle sejl til. Det er efterhånden en god tradition, at områdets Rotary- og Inner Wheel klubber deltager, og i år har man kollektivt tilmeldt samtlige medlemmer til støttearrangementet.

- Det er over ordentlig vigtig, at vores deltagere hygger sig og har lyst til at være her på pladsen, gå/løbe runder og opleve Stafetten sammen. Det styrker klubbernes sammenhold at få gode oplevelser sammen. Selvfølgelig vil der igen i år være godt gang i det store Rotary/Inner Wheel telt med tøjsalg, boder med blandt andet håndstrikkede karklude og knæklys, og selvfølgelig kaffe og kage, fortæller klubbernes holdleder Henning Christoffersen i en pressemeddelelse.

Sidste år ændrede klubberne på det sociale element ved deltagelsen, så der nu er samling i teltet lige før åbningsceremonien, fællesspisning til aften lørdag før lysceremonien og igen morgenmad søndag morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce