Annonce
Varde

Lokale svømmere fra Nørre Nebel og Blåvandshuk tog et ordentligt tag - og vandt på Den Store Svømmedag

Flest gik i vandet, og de svømmede længst. Svømmere fra Nørre Nebel og Blåvandshuk var blandt vinderne på landsplan, da der forleden var Den Store Svømmedag.

Nørre Nebel-Blåvandshuk: Lokale svømmere og vandhunde klarede sig ualmindeligt godt, da der lørdag 5. oktober blev holdt Den Store Svømmedag i 38 svømmehaller landet over. I alt deltog 6.687 personer i arrangementerne, og de tilbagelagde næsten 6.530 kilometer.

Og i alle tre konkurrencekategorier placerede deltagere fra svømmedagen i Nørre Nebel og i Blåvandshuk sig i top tre.

Med 482 deltagere i vandet blev Team Blaabjerg i Form og Fritid, Nørre Nebel, nummer tre i kategorien flest deltagere i vandet, og klubben vandt 2000 kroner.

Af de mange svømmere vandt samtidig Team Blaabjerg en førsteplads for flest deltagere i vandet i forhold til indbyggertal. Mere end hver tredje borger var i vandet - nemlig 36,3 procent af indbyggerne. Det gav klubben yderligere 5000 kroner.

Til gengæld kom ingen op på siden af svømmerne i Blåvandshuk Svømmeklub og Sportspark Blaavandshuk, som tilbagelagde mere end 480 kilometer - helt præcis 480.330 meter - før de stod op af vandet. Det gav klubben en præmie på 5000 kroner.

Annonce

Dagen er for alle

Den Store Svømmedag er for børn, unge og ældre. Det er både for dem, som normalt færdes i en svømmehal, men det er samtidig også et arrangement, der har til hensigt at få borgere, der normalt ikke benytter de lokale svømmehalsfaciliteter, til at kigge forbi og tage en dukkert i bassinet, og der har været deltagere i alle aldre, alle størrelser og flere nationaliteter, lyder det fra Dansk Svømmeunion, som står bag Den Store Svømmedag.

Næste år holdes Den Store Svømmedag søndag 4. oktober 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce