Annonce
Sønderborg

Lokale V-spidser: Ellen vil være en rigtig god næstformand

Ellen Trane Nørby har meddelt, at hun stiller op som næstformand i sit parti Venstre og får uforbeholden støtte fra lokale Venstrespidser. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard.
Venstres byrådsmedlem Peter Hansen, partiets kommuneforeningsformand i Sønderborg, Karsten Schøn og hovedbestyrelsesmedlem og byrådsmedlem Daniel Staugaard giver Ellen Trane Nørby fuld opbakning.

Sønderborg: - Jeg blev temmelig overrasket. Den havde jeg ikke set komme, men det er rart ikke bare at skulle tage til landsmøde i Herning for at klappe, siger Peter Hansen, byrådsmedlem for Venstre i Sønderborg.

- Da Stephanie Lose, som jeg gerne havde set stille op, sagde nej tak, så jeg Inger Støjberg som et godt bud sammen med Jakob Ellemann. Men når det så er sagt, så er det bestemt et plus for vores område, at få en som Ellen på en næstformandspost. Hun har en kæmpe opbakning i den her landsdel og knoklet for sundhedsreformen, tilføjer Peter Hansen, der selv stillede op til folketinget i 2005, men tabte med 25 stemmer til netop Ellen Trane, som blev valgt ind.

Annonce

På vej længe

Knap så overrasket over Ellen Tranes kandidatur er tidligere byrådsmedlem, nu kommuneforeningsformand i Sønderborg og dermed medlem af hovedbestyrelsen, Karsten Schøn:

- Det er en kendsgerning, at baglandet har brug for et alternativ. Jeg ved, at Ellen har haft det i tankerne længe, men heller ikke har ønsket, at det skulle se ud som om, at hun er i mod Inger Støjberg, forklarer han og fortsætter:

- Jeg har kendt Ellen længe. Vi har et nært og fortroligt samarbejde med mange intense samtaler. Jeg er ikke i tvivl om, at hun kan give et stærkt bidrag til at styrke og udvikle Venstre og vores organisation. Hun er reel, ærlig, kan sige sin mening og samtidig være med til at hjælpe partiet internt.

Projekt Støjberg

Netop det sidste er byrådsmedlem i Sønderborg og hovedbestyrelsesmedlem i Venstre, Daniel Staugaard meget enig i.

- Næstformanden er formand for partiets udviklingsudvalg, hvor jeg har siddet i syv år med Kristian Jensen. Det er her, vi lægger den organisatoriske linje og udvikler partiet. Det er sindssygt vigtigt, at vi kan få en næstformand, der kan sætte partiet over sig selv. Mit indtryk er, at Inger Støjberg er mere projekt Støjberg end projekt Venstre, siger Staugaard.

På de sociale medier skiller Støjberg da også vandene med en lille overvægt til Støjberg, som den rette. Men som Karsten Schøn siger:

- Det er nok ikke kun Venstrefolk, der ytrer sig her. Det er landsmødet den 21. september, der tager stilling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce