Annonce
Kolding

Lokale vil have vandtårn fredet

Vandtårnet: Lokalrådet bakker op om indsigelse.

LUNDERSKOV: Banedanmarks udmelding om, at man er villig til at forhandle om vandtårnets fremtid, modtages positivt i Lunderskov. Spørgsmålet så, om det hjælper så meget.

-- Det er godt nok, men det er spørgsmålet, om man kan finde nogen, der vil støtte det økonomisk, siger Bent K. Thomsen, der er formand for Lunderskov Lokalråd:

-- Det bedste vil være en fredningssag. Så er det afgjort, hvem der skal betale. Så opgaven for os lyder på at få vandtårnet erklæret bevaringsværdigt.

Bent K. Thomsen mener, at Kulturarvstyrelsen har glemt at tage den sammenhæng med banegårdens andre bygninger, som vandtårnet indgår i -- og som er unik, fordi en tilsvarende komplet samling banegårdsbygninger kun findes få andre steder, da den rådgav kommunen.

Det med at få vandtårnet erklæret bevaringsværdigt eller endog fredet, det arbejder tidligere kommunalbestyrelsesmedlem Hans Jørgen Knudsen på.

-- Jeg har taget kontakt til Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, og de er nu ved at undersøge sagen. Jeg regner med at få et førstehåndssvar i løbet af et døgns tid, siger Hans Jørgen Knudsen.

Han regner med at kunne aflevere en samlet indsigelse mod nedrivningen med underskrifter fra flere af byens betydende foreninger inde fristen udløber i morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce