Annonce
Erhverv

Lokale virksomheder holder hjulene i gang trods corona: - Det er ganske usædvanligt

Hos Randal Beton har de fortsat meget at lave, selvom coronakrisen sætter sig præg på mange andre virksomheder. For at forebygge smite blandt medarbejderne og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger har virksomheden indført nye retningslinjer. Det betyder blandt andet, at færre medarbejdere holder pause på samme tidspunkt, og at de maksimalt må være fire personer i hver produktionshal. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Mens virksomheder i mange brancher er presset på grund af coronakrisen, ser det fortsat lyst ud hos nogle af lokalområdets andre selskaber, der melder om stabil beskæftigelse. Hos Randal Beton overvejer direktøren endda at udvide medarbejderstaben.
Annonce

Fredericia: For mange virksomheder er diverse coronarestriktioner lig med faldende eller ingen omsætning. Det truer med at hive tæppet væk under utallige selskaber, som på stribe holder vejret, mens de håber, staten dækker dele af tabet, eller ser sig nødsaget til at afskedige medarbejdere.

Nogle firmaer i kommunen er dog ikke lige så påvirket. Det gælder blandt andet for Randal Beton samt tømrer- og snedkermester Niels Kruse.

Jan Riisager, der ejer Randal Beton, fortæller, at virksomheden fortsat har rigeligt arbejde til de 15 mand, der er ansat i produktionen. Han har set en tendens til, at kunderne ligefrem har skruet op for ordrerne de seneste to-tre uger.

- Vi leverer en hel del bærende bjælker og udsmykningbjælker til almindelige parcelhuse. Hvis du spørger parcelhusbyggerne lige nu, så får de måske ikke ret mange ordrer nu, men lige nu leverer jeg rigtig meget til mange byggerier på Fyn og stort set hele Syd- og Sønderjylland - enten via trælaster og mindre murermestre, siger Jan Riisager.

Han går i disse dage og overvejer, om han skal ansætte endnu en medarbejder til produktionen. Egentlig er der arbejde og ordrer nok at tage fat på, men han er trods alt forsigtig, fordi de længere virkninger af coronasituationen er svære at spå om.

For min egen forretning tror jeg næsten, vi har noget at lave frem til årsskiftet, og det er ganske usædvanligt

Jan Riisager, direktør og ejer Randal Beton

Annonce

Kun fire holder pause sammen

Randal Beton har også altaner som et af deres specialer, og blandt de mere unikke opgaver er virksomheden ved at producere nogle særlige fliser til et byggeprojekt i Billund. For nylig har firmaet leveret store betonkugler, der fungerer som terrorsikring, til Tivoli Friheden i Aarhus.

- For min egen forretning tror jeg næsten, vi har noget at lave frem til årsskiftet, og det er ganske usædvanligt, siger indehaveren.

Der er kun lavet mindre ændringer i produktionen for at overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

- Vi tager selvfølgelig vores forholdsregler. Det er delt op, så der maksimalt er fire mand i hver produktionshal, og de skal holde afstand. Når de holder pauser, så er de også kun fire mand samlet, hvor de før har været otte eller ni. Det betyder, at der har været lidt arbejdsfordeling, men alle tager det pænt, og det fungerer ganske fint. Vi holder også generelt ret stor afstand til hverdag, fordi arbejdet er, som det er, siger Jan Riisager.

Annonce

- Vi bruger meget håndsprit

Også i Taulov hos Niels Kruses tømrer- og snedkerforretning er der udemærket gang i arbejdet, selvom mange brancher er pressede.

- Vi kan holde den beskæftigelse, vi har haft hele tiden, konstaterer Niels Kruse.

Han kan se på en ordrebog, der er lige så fyldt som den plejer, frem til sommerferien. Alligevel er arbejdsgangene selvfølgelig påvirket.

- Hver mandag de sidste tre uger har vi mødtes og stået spredt i gården for at evaluere på, hvad der er sket i ugens løb, og hvad der skal ske i den uge, vi er i. Vi plejer at have mere spredte medarbejdermøder, men vi har bevidst gjort det for at lave en fast orientering.

- Jeg synes, der er en positiv stemning blandt vores medarbejdere. De knokler på med krum hals - og så bruger vi meget håndsprit, siger Niels Kruse, der har 14 ansatte i firmaet.

Et af de seneste projekter, som Randal Beton har produceret til, er disse betonkugler, der er sat op som terrorsikring ved Tivoli Friheden i Aarhus. Foto: Veksø

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Lone må lukke ned for bryllups-biks i tre uger: Overnatningsmuligheder på Fanø er revet væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Mand smed pose med kokain fra sig

Annonce