Annonce
Erhverv

Lokale virksomheder vil vise stort hjerte i landsindsamling

Sidste år samlede Danmark 71,7 mio. kroner ind under overskriften "Styrk verdens piger". Showet blev sendt fra Aalborg, mens det denne gang er Vejle Musikteater, der danner ramme om det nationale indsamlingsshow, som DR sender lørdag 1. februar. Foto: Danmarks Indsamling
Business Vejle og Vejle Boldklub står sammen bag et støtte- og netværksarrangement samme aften, som DR sender Danmarks Indsamlingen fra Vejle Musikteater. Der er tale om et event i eventen til fordel for børn på flugt.

VEJLE: Lørdag 1. februar ruller DRs store tv-show Danmarks Indsamling igen over skærmen og ud i de danske stuer.

Denne gang bliver showet sendt fra Vejle Musikteater, og det lokale udgangspunkt for årets indsamling har fået to af byens største erhvervsnetværk - Business Vejle og Vejle Boldklub - til at trække i arbejdstøjet og senere festtøjet for at lave et event i eventen. Målet er at samle penge ind til aftenens landsdækkende formål - nemlig børn på flugt - og med undertitlen "lille land, stort hjerte".

- Vi vil gerne vise hele Danmark, at virksomheder i Vejle og Trekantområdet står sammen og støtter op om en god sags tjeneste, siger Jette Ditlev, selvstændig virksomhedsrådgiver i Ditlev Consulting, der er en del af arrangementskomitéen sammen med Peter Skou, formand for Business Vejle, og Henrik Tønder, direktør i Vejle Boldklub.

Foreløbig er de to store lounger på Vejle Stadion booket til en støtte- og netværksaften for de virksomheder, der melder sig til. Indsamlingsarrangement foregår også 1. februar og sideløbende med showet i Vejle Musikteater.

- Jeg håber, at vi kan samle 200-250 mennesker, men vi har plads til 400 gæster, og det gør da ikke noget, hvis vi kommer til at melde udsolgt, siger Jette Ditlev.

En plads ved et af bordene på Vejle Stadion koster 850 kroner, mens virksomheder også kan booke et helt bord til otte personer for 6400 kroner.

- Vi sørger for god forplejning i løbet af aftenen, hvor der vil være forskellige indslag og musikalsk underholdning undervejs, forklarer Jette Ditlev.

På programmet er blandt andet amerikansk lotteri og auktion over produkter, ydelser og oplevelser doneret til indsamlingen. Præmierne i lotteriet skal have en værdi á minimum 500 kroner, mens effekter til auktionen skal være mindst 1500 kroner værd.

- Jo flere, jo bedre. For det giver flere penge til Danmarks Indsamling 2020, fortæller Jette Ditlev.

Hun tilføjer, at arrangørgruppen har haft travlt, efter de tog beslutningen om at lave deres egen indsamling til fordel for børn på flugt i begyndelsen af december. Det er dog blandt andet lykkedes at få tilsagn fra den tidligere Outlandish-forsanger Waqas Qadri med musikere om at optræde i løbet af aftenen.

- Og jeg vil gerne understrege, at vores event ikke kun er for sponsorer i Vejle Boldklub eller medlemmer af Business Vejle. Det gælder for alle, der gerne vil støtte den gode sag og bruge en aften på møde nye mennesker, der kan give nye forretningsmæssige mulighed, slutter Jette Ditlev med tilføjelsen:

- Drømmen er, at vi senere på aftenen kan tage turen fra Vejle Stadion til Vejle Musikteater med en check fra os allesammen til danmarksindsamlingen.

Annonce

Danmarks Indsamling 2020

Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika.

DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FN’s Verdensmål for en bæredygtig global udvikling.

I 2020 er det 14. gang, Danmarks Indsamling, finder sted. Indsamlingen løber fra 1. januar med aktiviteter i hele landet og kulminerer med årets store tv-show på DR1 lørdag 1. februar 2020 klokken 19.00 som sendes direkte fra Vejle Musikteater.

De 12 deltagende organisationer er: CARE Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Dansk Folkehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Oxfam IBIS, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, PlanBørnefonden, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og UNICEF Danmark.

Desuden kan 10 procent af det indsamlede beløb søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter, der lever op til indsamlingens kriterier og årets tema.

Læs mere på www.danmarksindsamling.dk

Kilde: DR

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce