Annonce
Varde

Lokale webbutikker mærker coronakrisen - men på forskellig vis

Bente Staal bevarer optimismen og beder alle om at huske at vaske hænder under coronakrisen. Så er der nemlig behov for at købe sæbe bagefter. Foto: Martin Ravn
Mens SæbeRigets og Mikklas salg på internettet er gået markant tilbage, så oplever Tina Schouboe Hofmann fra Léhof og Lé Mosch, at websalget er steget så meget, at hun måske ikke kan gøre brug af statens hjælpepakker. Alle mister dog indtjening i deres forretning.
Annonce

Vrøgum/Roust/Varde: Er det godt eller skidt for webbutikker, at alle går derhjemme og har tid til at shoppe foran skærmen. Det er der ikke noget entydigt svar på.

For mens salget er dykket for SæbeRiget i Vrøgum og for Mikkla i Roust, så er salget steget for Léhof og Lé Mosch, som er to webbutikker med samme ejer i Varde.

Hjælpepakker

  • Bente Staal fortæller, at SæbeRiget vil gøre brug af hjælpepakken til selvstændige med stort omsætningsfald.
  • Betina Petersen har sat sin revisor til at undersøge, om Mikkla kan gøre brug af hjælpepakker.
  • Léhof og Lé Mosch kan formentlig ikke bruge pakken til virksomheder med omsætningsfald til noget. Men Tina Schouboe Hofmann har hjemsendt to sælgere, der har stået for kontakten til butikker, og her kan hun få dækket en del af lønnen. Hun har en tredje medarbejder, der er i karantæne, så indtil vedkommende er tilbage, så har Tina Schouboe Hofmann travlt med at passe webshoppen selv.
Annonce

Markant tilbagegang

Bente Staal ejer SæbeRiget i Vrøgum. Hun har to pakkepiger ansat på timebasis, men de bliver ikke kaldt ind i øjeblikket.

- Jeg har lagt noget på Facebook om, at man kan få gratis fragt. Der skete også noget det første døgn, men så er der ikke sket noget overhovedet siden, siger hun.

Hun sælger også gennem forhandlere, og her er salget også gået i stå.

- Jeg har stadig noget produktion i gang til nogle større ordrer, som jeg har fået tidligere, som jeg er i gang med. Men ellers bliver det noget med at optimere på nogle ting, siger hun.

- Det bliver noget administrativt i stedet for, og det er måske også godt at få tid til det.

Mikkla sælger legetøj over nettet fra Roust. Her oplever Betina Petersen også, at salget er gået i stå.

- Jeg tænker måske, at folk er bekymrede for, om de har arbejde, og hvor længe det her kommer til at vare, og om de skal spare på pengene, siger hun.

Annonce

Godt salg - men lav indtjening

Léhof og Lé Mosch er to webbutikker ejet af Tina Schouboe Hofmann. Her er der en helt anden fortælling. Websalget er steget markant.

- Problemet er bare, at stiger vores salg for meget, så kan vi ikke få del i den hjælpepakke til vores husleje og vores faste udgifter, siger hun.

- Men jeg gider ikke stoppe med at sælge varer, fordi jeg gerne vil have den hjælpepakke.

Indtjeningen er dog gået markant tilbage, fordi salget til butikker nu er nærmest helt væk. Det er normalt 60 procent af omsætningen.

- Den tid på året, hvor vi virkelig skal have nogle penge ind, kommer nu her. Så det kommer lidt træls. Men det er fint, at folk så bakker op om vores webshop, og vi får tømt ud af en masse ting, siger hun.

SæbeRiget i Vrøgum oplever en alvorlig tid, for onlinesalget er gået i stå, ligesom der ikke bliver solgt til butikker i øjeblikket. Foto: Martin Ravn

En af SæbeRigets sæber. Foto: Martin Ravn
Der er ikke meget, der skal pakkes i øjeblikket, så de to pakkepiger bliver ikke hentet ind i forretningen for tiden. Foto: Martin Ravn
- Der er jo mange, der ikke ved, hvordan de står pengemæssigt og med løn, siger Bente Staal, der derfor finder det forståeligt, at også onlinesalget til private er gået ned. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce