Annonce
Billund

Lokallisten: Nu skal Vestre Skole have sin hal

Vestre Skole bør have sin egen idrætshal, og den aktuelle situation åbner mulighed for at bygge den nu. Det mener byrådsmedlem Lars Hansen (Lokallisten), som tirsdag forsøger at vinde byrådets opbakning til forslaget. Skolen har gennem flere år ønsket sig en hal. Arkivfoto: Andreas Bjerre
Suspenderingen af anlægsloftet gør det muligt straks at bygge en hal ved Vestre Skole, mener Lokallisten. Venstre og Socialdemokratiet mener dog ikke, det kan lade sig gøre inden nytår, hvor suspenderingen bliver ophævet.

Grindsted: Der bør bygges en hal ved Vestre Skole – og det kan meget passende ske nu. Det mener byrådsmedlem Lars Hansen (Lokallisten), som på tirsdagens byrådsmøde har stillet et konkret forslag om en ny hal.

Den aktuelle coronasituation har fået staten til at suspendere anlægsloftet resten af året. Det vil sige, at kommunerne ikke risikerer økonomiske sanktioner, selvom de bruger for mange penge på anlæg, og det er netop det, der ifølge Lokallisten åbner muligheden for et byggeri.

- KL har appelleret til, at kommunerne lukker op for kassen og får brugt nogle penge. Så det giver os muligheden for at bruge de 14 millioner kroner, som forvaltningen skønner, at sådan en hal vil koste, siger Lars Hansen, der ikke mener, at finansieringen af en ny hal vil være noget problem.

- Pengene har vi i kassen, og vi kan få lov til at bruge dem uden at blive straffet på anlægsbudgettet, siger han.

Forvaltningen har tidligere sjusset sig frem til, at der den dag, hvor en hal ved Vestre Skole står færdig, vil være en samlet driftsbesparelse på 260.000 kroner om året. Det skyldes blandt andet, at det så ikke længere vil være nødvendigt at leje Magion, når eleverne på Vestre Skole skal have idrætsundervisning, ligesom der ikke skal betales for at få eleverne transporteret mellem de to destinationer.

Suspendering af anlægsloftet

I et forsøg på at mindske de økonomiske skader som følge af den aktuelle coronakrise har regeringen besluttet at suspendere anlægsloftet resten af året. Det betyder, at kommunerne ikke behøver frygte økonomiske sanktioner, selvom de bruger for mange penge på anlæg.

Alle medlemmer af kommunalbestyrelsen har ret til at få sat en sag på dagsordenen. Det er denne ret, Lars Hansen (Lokallisten) benytter sig af, når han tirsdag aften beder byrådet tage stilling til forslaget om at bygge en hal ved Vestre Skole.

Annonce

Venstre stemmer nej

Lars Hansen har tidligere ved flere lejligheder slået på tromme for, at Billund Kommune bør bygge en hal ved Vestre Skole. Nu gør han et nyt forsøg, men meget tyder på, at han også denne gang får vanskeligt ved at samle flertal for sit forslag.

Venstre, som Lars Hansen tidligere har repræsenteret, lægger i hvert fald ikke stemmer til forslaget. Partiet mener ganske enkelt ikke, at det vil være praktisk muligt at gennemføre det.

- Det er kun i år, at der er dispenseret fra anlægsloftet. Vi har ikke samme mulighed for at få ud over loftet i 2021, så det vil være i år, at sådan et projekt skal kunne gennemføres, siger gruppeformand Peter Fredensborg.

Betyder ”gennemført”, at der skal klippes en rød snor inden årsskiftet?

- Projektet skal i hvert fald være nået så langt, at man skal betale regninger på det. Det skal være projekteret, og det kræver altså lang tid at projektere sådan noget, siger Peter Fredensborg.

Annonce

Samme holdning hos S

Samme melding kommer fra byrådets andet store parti, Socialdemokratiet. Her går man varmt ind for, at der bliver set nærmere på idrætsfaciliteterne på Vestre Skole, forklarer gruppeformand Ann Charlotte Vilstrup, men også hun peger på det rent praktiske i forhold til, hvorfor heller ikke Socialdemokratiet kommer til at lægge stemmer til forslaget.

- Det er i 2020, at anlægsloftet er ikke-eksisterende, så projekterne skal både være projekteret og fuldført i indeværende år, og det kan man ikke nå. Så vi oplever ikke, at en hal ved Vestre Skole er en del af den præmis, siger Ann Charlotte Vilstrup.

Både Venstre og Socialdemokratiet peger desuden på, at det i forbindelse med budgettet for 2020 blev vedtaget, at en renovering af Vestre Skole skal være færdig, før der skal tages stilling til, hvordan kommende idrætsfaciliteter ved skolen skal formes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

35.000 besøgende lagde vejen forbi Deep Forest Art Land i årets første tre måneder: - Tidligere var det antallet af besøgende på et godt år

Annonce