Annonce
Varde

Lokallistens støtte til cykelsti vækker forundring

Lokallisten mener, at det er vigtigt at lytte, brugte Henrik Vej Kastrupsen (L) som en af sine argumenter for at stemme for cykelstien ved Nørre Nebel. Foto: André Thorup
To byrådsmedlemmer mener ikke, det hænger sammen, at Lokallisten både ønsker en balanceret udvikling i hele kommunen og en cykelsti til Børre Nebel.
Annonce

Varde Kommune: Lokallisten ønsker en mere balanceret fordeling af kommunale investeringer i Varde Kommune. Listen har endda fået tilkæmpet sig, at det med årets budgetforlig er blevet hele byrådets politik.

Derfor kan Line Berner (V) og Holger Grumme (R) ikke forstå, hvorfor Lokallisten går ind for en cykelsti ved Nørre Nebel, da Nørre Nebel ifølge de opgørelser, som kommunen har lavet, er et af de områder, der får har fået del i flest investeringer siden kommunesammenlægningen.

Gruppeformand Henrik Vej Kastrupsen fortalte i byrådssalen, at cykelstier ikke er med i opgørelserne over investeringer. Line Berner påpegede til gengæld, at også et kort med cykelstier vil vise, at Blåbjerg-området har flere stier end eksempelvis den østlige del af kommunen.

Henrik Vej Kastrupsen mente også, at man måtte se nuanceret på tallene - altså hvilke slags investeringer byerne har fået del i.

- Det ændrer ikke på, at Nørre Nebel ligger i toppen, selvom man splitter beløbene op på forskellige konti, svarede Holger Grumme.

Annonce

Ikke lokallistens forslag

Løsgænger Steen Holm Iversen prøvede at stoppe diskussionen, da det slet ikke var Lokallistens forslag om en balanceret udvikling, der var til debat. Til det svarede Holger Grumme, at det var væsentligt, for han mente, at hvis han stemte for cykelstien, ville han bryde budgetforliget.

I forligsteksten lyder formuleringen, at "partierne er optaget af, hvordan der opnås den fornødne balance i investeringerne på tværs af kommunen".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce