Annonce
forside

Lokalopgør mellem TMT og SønderjyskE: Læs formændenes fornemmelser

Esben Lind slår på stortromme for TM Tønder. Han er overbevist om, at sæsonens første sejr kommer i hus mod SønderjyskE søndag. Foto: Hans Christian Gabelgaard

TØNDER/SØNDERBORG: Der bliver ikke kun kamp om mål, point og prestige på selve banen, når det sønderjyske Håndboldliga-lokalopgør spilles i Tønderhal 2 søndag aften (kl. 19.30). Også på sidelinjen er der tradition for, at de to holds fanklubber både skaber højlydt stemning og så i øvrigt leverer massiv og spektakulær opbakning til deres helte.

Men hvordan ender dagens kamp, og hvad tænker de mest inkarnerede tilhængere om dagens opgør?

Formændene for de to holds fanklubber, Esben Lind fra TM Tønder Red Support og Henrik Jessen, formand for SønderjyskE's "De fantastiske Lyseblå", kommer her med deres bud:

Esben Lind, formand for TM Tønder Red Support, hvorfor vinder TM Tønder i dag?

- Fordi vi har en opadgående formkurve. Spillerne begynder at tro på sig selv igen. Og så er, i hvert fald så vidt jeg ved, alle fit for fight .

Henrik Jessen, formand for "De lyseblå", hvorfor vinder SønderjyskE i dag?

- Det gør vi fordi vi har den bredeste trup, og det bliver afgørende i dag.

Hvad er TM Tønders største styrke?

- Deres hjemmebane. Det er en lille hal med en meget stor opbakning.

Hvad er SønderjyskE's største styrke?

- Har de nogen? Nej, spøg til side. Det er nok, at de som hold har spillet sammen i flere år. De er mere liga-erfarne end vi er.

Hvorfor har TM Tønder kun fået et enkelt point indtil nu?

- Fordi vi ikke har været skarpe nok, og fordi vi mangler noget mere pres i højre angrebsside. Vi mangler en Enderleit (Nikolaj Enderleit, red.), der tiltrækker sig opmærksomhed, så der bliver mere plads inde på stregen. Og så har vi på grund af en ny træner også nogle nye systemer, vi skal have spillet ind.

Hvorfor har Sønderjyske kun fået fem point indtil nu?

- Det spørger jeg også mig selv om. Der har været en del skader, vi har manglet redninger i nogle kampe, og vi er faldet for meget i niveau i slutningen af kampene.

Hvad er du mest nervøs for i dag, Esben Lind?

Esben Lind: - Jeg er faktisk ikke nervøs, for jeg tror, at vi vinder. Men det bliver afgørende, om drengene kan håndtere presset ved at spille på hjemmebane, hvor der er fuldt hus.

Henrik Jessen: - Jeg er bekymret for, hvilket hold vi stiller med i dag. Truppen har været hårdt ramt af skader i denne sæson.

Hvad ser du mest frem til?

Esben Lind: - Stemningen i hallen.

Henrik Jessen: - Jeg ser frem til at få to point i en kamp med ophidset stemning.

Hvad bliver kampens resultat?

Esben Lind: - Jeg tror vi vinder 25-21. Det kan du godt spille på.

Henrik Jessen: - Jeg tror, SønderjyskE vinder en smal sejr. Kampen ender 20-22.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce