Annonce
forside

Lokalopgøret blev først afgjort i sidste minut

TM Tønder holdt godt øje med Rasmus Hansen, der svarede igen ved at score syv mål. Foto: Timo Battefeld

TM Tønder vandt atter engang en kneben sejr over Team Haderslev KFUM. Cifrene blev på 29-28 efter en både spændende og jævnbyrdig kamp.

HADERSLEV: Lokalopgøret mellem Team Haderslev KFUM og TM Tønder blev en både jævnbyrdig og spændende affære.

Kampen var helt lige i slutfasen, men med mindre end ét minut tilbage lykkedes det Thomas Clausen at sikre TM Tønder en kneben sejr på 29-28 og dermed to vigtige point i topstriden med Kolding HK.

For Team Haderslev KFUM betyder nederlaget, at holdet for en stund er hægtet af divisionens førende hold.

Første halvleg var gennem samtlige 30 minutter meget lige. De to hold skiftedes til at føre, og kun ved stillingen 9-7 og 14-12 var der en forskel på de to hold på mere end et mål.

Både Team Haderslev KFUM og TM Tønder var meget tålmodige i deres angrebsspil og fik på den måde minimeret de tekniske fejl. Også forsvarsmæssigt stod de to hold godt, og det gjorde det svært for skytterne at komme på skudhold.

Annonce

Kampen i tal

Håndbold, 3. division mænd: Team Haderslev KFUM - TM Tønder 28-29 (14-12).Mål, KFUM: Nikolaj Kjær 9, Rasmus Hansen 7, Patrick Nottelmann 4, Alexander Semmler 4, Steffan Langmach 3, Anders Skuldbøl 1.

TM Tønder: Casper Rahr Madsen 7, Thomas Oesen 6, Jesper Redlefsen 4, Mathias Hejsel 4, Thomas Clausen 3, Lars Reinholdt 2, Kasper Smidemann 1, Daniel Jacobsen 1, Morten Jørgensen 1.

KFUM's Thomas Kjems kæmpede hårdt på stregen. Foto: Timo Battefeld

Fordel til KFUM

Foran 14-12 ved pausen havde hjemmeholdet en lille fordel, inden der blev taget fat på anden halvleg. Team Haderslev KFUM kom her bedst fra start og øgede hurtigt føringen til 16-12 og 17-13. Efter godt 40 minutters spil var føringen på 20-16, og KFUM lignede et hold på vinderkurs.

En svaghedsperiode med for mange dårlige afslutninger bragte TM Tønder tilbage i kampen. Gæsterne fik udlignet til 21-21. KFUM kom dog tilbage på sporet og fik igen bragt sig foran med tre mål ved stillingen 26-23.

Det lignede dermed en afgørelse til hjemmeholdets fordel, men KFUM-spillerne formåede ikke at holde hovedet koldt i de sidste minutter.

Daniel Jacobsen scorede en enkelt gang for TM Tønder. Foto: Timo Battefeld

Fejl i slutfasen

En række uprovokerede fejl blev dyre, og det udnyttede TM Tønder til koldt og kynisk at sikre sig sejren.

- Alt kørte ellers efter planen. Forsvar og angreb fungerede, men vi blev straffet for fire-fem boldtab til sidst, og det er der bare ikke råd til i marginalkampe som denne, konstaterede en skuffet KFUM's træner Søren Krog.

- Vores større bredde blev afgørende, og så mistede vi aldrig troen på, at vi kunne vinde. KFUM-spillerne kørte trætte til sidst, men kampen var en god propaganda for håndboldspillet, lød det fra TM Tønders træner, Brian Smidemann.

Håndboldkamp i 3. division mellem Team Haderslev KFUM og TM Tønder. Foto: Timo Battefeld
Håndboldkamp i 3. division mellem Team Haderslev KFUM og TM Tønder. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];