Annonce
Haderslev

Lokalopgøret i 3. division blev aldrig rigtigt spændende

Rasmus Hansen var kampens store spiller og scorede 15 mål. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard.

Team Haderslev KFUM vandt en sikker sejr på 35-24 over TM Tønders ligareserver.Der var debut til KFUM's U19-landsholdsspiller, og han gjorde det godt.

HADERSLEV: Der var på forhånd lagt op til et spændende lokalopgør mellem Team Haderslev KFUM og TM Tønder, men spændingen fusede stille og roligt ud af kampen efter blot et kvarters spil.

Den tidligere KFUM-spiller, Mathias Hejsel, sørgede ellers med to scoringer for, at gæsterne kom fint fra start, men hjemmeholdet svarede igen og fik hurtigt udlignet. De to hold fulgtes herefter ad til 8-8, og herfra trak KFUM stille og roligt fra.

På dette tidspunkt afløste Simon Egtved Henrik Bruun i KFUM's mål, og det var ikke uden betydning for, hvordan kampen udviklede sig.

U19-landsholdsmålmanden debuterede på KFUM's bedste hold og holdt i resten af kampen en redningsprocent på omkring de 65.

Annonce

Kampen i tal

Team Haderslev KFUM - TM Tønder 35-24 (15-10)Håndbold, 3. division, mænd

Mål, Team Haderslev KFUM: Rasmus Hansen 15, Jan Nielsen 4, Kim Thuskær Larsen 4, Christian Andersen 4, Alexander Semmler 3, Oliver Wogensen 2, Patrick Nottelmann 2, Andreas Lund 1. TM Tønder: Mathias Hejsel 7, Lars Reinholdt 4, Rasmus Sønnichsen 3, Lars Muus 3, Jonas Andresen 2, Edin Deronjic 2, Kasper Smidemann 1, Nikolaj Dam Nielsen 1, Silas Kelner 1.

Rasmus Hansen i hopla

Samtidig med at Simon Egtved agerede levende plankeværk i målet, sprudlede Rasmus Hansen i angrebet. Han scorede nærmest efter behag og nåede op på syv mål inden pausefløjtet og fortsatte i samme stil i anden halvleg, hvor det blev til yderligere otte scoringer.

Tønder led i angrebsspillet tydeligt under savnet af den normale topscorer Casper Rahr Madsen. Uden ham på holdet kneb det især med skudstyrke fra distancen, og det gjorde det forholdsvis nemt for KFUM's forsvar at dæmme op for gæsternes scoringsforsøg.

Fra 8-8 øgede KFUM til 13-8, og holdet kunne gå til pausen med en føring på 15-10.

KFUM øgede føringen

Tønder forsøgte i anden halvleg at skygge Rasmus Hansen, men brodden blev taget af den taktik ved, at KFUM i flere perioder spillede syv mod seks. Den sikre føring blev stille og roligt øget, og som kampen skred frem, var det blot et spørgsmål om, hvor stor sejren ville blive.

- Vi lod os i første halvleg slå ude af nogle dommerkendelser og kom aldrig tilbage i kampen. Men stor cadeau til KFUM, der var det bedste hold på dagen. Vi tilhører midtergruppen i 3. division, og det må vi bare acceptere, konstaterede Tønders træner, Brian Smidemann, efter nederlaget.

- Spillerne leverer en meget disciplineret indsats, holder aftalerne og spiller en ganske fremragende kamp i begge ender af banen. For første gang i denne sæson var gejsten helt i top, lød det fra hans kollega, Thomas Brix.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce