Annonce
Haderslev

Lokalopgøret i 3. division blev aldrig rigtigt spændende

Rasmus Hansen var kampens store spiller og scorede 15 mål. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard.

Team Haderslev KFUM vandt en sikker sejr på 35-24 over TM Tønders ligareserver.Der var debut til KFUM's U19-landsholdsspiller, og han gjorde det godt.

HADERSLEV: Der var på forhånd lagt op til et spændende lokalopgør mellem Team Haderslev KFUM og TM Tønder, men spændingen fusede stille og roligt ud af kampen efter blot et kvarters spil.

Den tidligere KFUM-spiller, Mathias Hejsel, sørgede ellers med to scoringer for, at gæsterne kom fint fra start, men hjemmeholdet svarede igen og fik hurtigt udlignet. De to hold fulgtes herefter ad til 8-8, og herfra trak KFUM stille og roligt fra.

På dette tidspunkt afløste Simon Egtved Henrik Bruun i KFUM's mål, og det var ikke uden betydning for, hvordan kampen udviklede sig.

U19-landsholdsmålmanden debuterede på KFUM's bedste hold og holdt i resten af kampen en redningsprocent på omkring de 65.

Annonce

Kampen i tal

Team Haderslev KFUM - TM Tønder 35-24 (15-10)Håndbold, 3. division, mænd

Mål, Team Haderslev KFUM: Rasmus Hansen 15, Jan Nielsen 4, Kim Thuskær Larsen 4, Christian Andersen 4, Alexander Semmler 3, Oliver Wogensen 2, Patrick Nottelmann 2, Andreas Lund 1. TM Tønder: Mathias Hejsel 7, Lars Reinholdt 4, Rasmus Sønnichsen 3, Lars Muus 3, Jonas Andresen 2, Edin Deronjic 2, Kasper Smidemann 1, Nikolaj Dam Nielsen 1, Silas Kelner 1.

Rasmus Hansen i hopla

Samtidig med at Simon Egtved agerede levende plankeværk i målet, sprudlede Rasmus Hansen i angrebet. Han scorede nærmest efter behag og nåede op på syv mål inden pausefløjtet og fortsatte i samme stil i anden halvleg, hvor det blev til yderligere otte scoringer.

Tønder led i angrebsspillet tydeligt under savnet af den normale topscorer Casper Rahr Madsen. Uden ham på holdet kneb det især med skudstyrke fra distancen, og det gjorde det forholdsvis nemt for KFUM's forsvar at dæmme op for gæsternes scoringsforsøg.

Fra 8-8 øgede KFUM til 13-8, og holdet kunne gå til pausen med en føring på 15-10.

KFUM øgede føringen

Tønder forsøgte i anden halvleg at skygge Rasmus Hansen, men brodden blev taget af den taktik ved, at KFUM i flere perioder spillede syv mod seks. Den sikre føring blev stille og roligt øget, og som kampen skred frem, var det blot et spørgsmål om, hvor stor sejren ville blive.

- Vi lod os i første halvleg slå ude af nogle dommerkendelser og kom aldrig tilbage i kampen. Men stor cadeau til KFUM, der var det bedste hold på dagen. Vi tilhører midtergruppen i 3. division, og det må vi bare acceptere, konstaterede Tønders træner, Brian Smidemann, efter nederlaget.

- Spillerne leverer en meget disciplineret indsats, holder aftalerne og spiller en ganske fremragende kamp i begge ender af banen. For første gang i denne sæson var gejsten helt i top, lød det fra hans kollega, Thomas Brix.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce