Annonce
Billund

Lokalplan 331 er et vildskud

Jørgen Frederiksen mener, at de lokale politikere er ved at begå en fejl med vedtagelsen af lokalplan 331 for et nyt boligområde i Billund.

Læserbrev: Ovennævnte har tidligere været fremstillet i Billind Ugeavis, og som det fremgår af Billund Kommunes hjemmeside blev forslaget i økonomiudvalget vedtaget med stemmer fra A, V og B og dermed sendt videre til endelig afstemning i kommunalbestyrelsen.

Dermed har tre Venstre-løver, Peter Fredensborg, Mads Helbo og Stephanie Storbank, gjort deres egne ord i et læserbrev i Billund Ugeavis til skamme, og udtalelser som "Samtidig skal vi arbejde hårdt for at minimere alle de negative følger, "som denne motorvejsbeslutning medfører for kommunens borgere" og "skylder man sandelig også at lægge tilsvarende mange kræfter og ressourcer i at afbøde de gener, en sådan motorvej kommer til at få" må betragtes som tomme løfter eller måske snarere valgflæsk i forbindelse med det kommende kommunalvalg.

Selv om Konservative åbnede en dør, vælger man fra Venstres side ensporet og med tunnelsyn at tromle videre med med en plan, der i bedste fald bliver et vildskud og i værste fald en kilde til masser af problemer, når man en gang har fået lokket kommende borgere til at købe grundene og dernæst, når motorvejen er en realitet, skal i gang med at lappe skaderne.

Annonce

For alt andet lige vil det område, som lokalplan 331 berører, blive det sidste område, der vil blive udstykket mod sydvest. Herefter er man tvunget til at kigge mod sydøst i stedet.

Og netop mod sydøst er der masser af plads til fortsat udvikling og bosætning, der er plads til at udvikle en helt ny bydel, og jeg kan ikke forestille mig, at såvel planlæggere som politikere mener, at udbygningen af Billund skal stoppe med lokalplan 331. Nej, vel?

Og når nu fremtiden ligger mod sydøst, så må det naturligt også være der, der senere eventuelt vil blive planlagt skoleudbygning, forretningsanlæg og hvad ellers hører til en helt ny del af Billund.

Derfor er lokalplan 331 et vildskud – eller rettere, det blev den, da motorvejsbeslutningen – lidt som et lyn på en nattehimmel – kom efter, at kommunen var færdig med forslaget til lokalplan 331. Med Folketingets trafikforlig blev der udefra sat en prop i hullet for Billunds udvikling mod sydvest. Og når forlængelsen sydpå kommer, bliver den sydlige og vestlige del af lokalplan 331 ramt. Og jovist, til den tid kan man bygge støjafskærmninger – og bruge to- eller trecifrede millionbeløb herpå samtidig med, at man pynter et af vores mest attraktive naturområder – Grene Sande – med 6–10 meter høje monumenter på en dum beslutning i 2021.

Men der er en anden vej. Kig mod sydøst og få initieret en planlægning den vej ud. Og der er masser af gode ting i lokalplan 331, der vil kunne overføres direkte – det er vel også tilladt i den offentlige administration at bruge ”copy-paste.” Og argumentet med, at der allerede er brugt midler på at udvikle 331, dem får I tifold igen alene i sparede støjafskærmninger.

Så kom nu, kære Venstrefolk, og vis, at I står ved jeres ord – et gammelt ordsprog siger, at hvor der er vilje, er der vej – og vejen kommer, så vis nu, at viljen også er der.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Joys drøm er endelig gået i opfyldelse: Nu serverer hun thailandsk mad i kommunes hovedbyer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor vognmand lander rekordregnskab på over 23 mio. kroner i kølvandet på politianmeldelse og sager om løndumping

Esbjerg For abonnenter

Vores madanmelder giver seks stjerner til klassisk badehotel: Maden er i top, betjeningen er i særklasse og indretningen er lige i øjet – det er rejsen værd

Haderslev For abonnenter

Kørelærer snød køreskolen: Elever satte penge for køretimer direkte ind på lærerens eller hans kone konto

Erhverv For abonnenter

Populær campingplads tjente millioner trods byggeprojekter: - Anne og Jonas har haft én uges ferie i fem år

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Varde For abonnenter

Omstridt dyrepark kendt delvist skyldig i at overtræde lov om velfærd for dyr og i at ignorere myndighedernes krav om byggestop

Aabenraa For abonnenter

Steen fik den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Efter tre års kamp med kommunen kan han nu få livet tilbage

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Haderslev

Det kan blive svært at finde en seng i pinsen: Store begivenheder sætter pres på hotellerne

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

Vejen

Der bliver ingen handel med vej ved populært marked: Kommunen afviser at sælge

Annonce