Annonce
Vejen

Lokalplan er på plads i Skodborg

Der skal tages hensyn til Kongeåen, når Vejen Fodboldgolf og Kanocenter udvider. Det sørger en ny lokalplan og et tillæg til kommuneplanen for. Arkivfoto

SKODBORG: Lokalplan 307 og et kommuneplantillæg, der gælder Skodborg, er nu politisk vedtaget. Der er tale om administrativ planlægning, som sikrer robuste rammer for udvidelse af Vejen Fodboldgolf og Kanocenter. Planen og det omtalte tillæg skaber en sammenhængende plan for den samlede bebyggelse i området og sikrer, at der tages hensyn til Kongeåen og dens omgivelser.

Der er ikke kommet indsigelser, da materialet var sendt i offentlig høring. Til gengæld havde Erhvervsstyrelsen en bemærkning om, at man skal huske at få skrevet ind i materialet, at campingreglementets og sommerhuslovens krav til for eksempel udformning af shelters og udlejningstilladelser naturligvis skal overholdes.

Som foreslået, så gjort - i materialet vil dette nu blive tilføjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce