Annonce
forside

Lokalplan i Sædding

Læserbrev: Jeg kan konstatere, at det store flertal i Plan og Miljøudvalget (seks ud af syv), har valgt at beslutte en let reduceret udgave af det lokalplanforslag i Sædding, som havde massiv modstand hos naboer. Jeg kan læse i JydskeVestkystens referat fra udvalgsmødet den 4. december - formentlig givet af formanden - at flere af udvalgets medlemmer har været på sightseeing i området mandag før mødet tirsdag formiddag. Hvert medlem må naturligvis skaffe sig den viden, som man finder relevant. Jeg har ikke været på sightseeing. Jeg har derimod talt med flere af de berørte beboere i området og lyttet til de bekymringer, de sammen med rigtig mange andre har givet udtryk for, som høringssvar til det fremlagte lokalplanforslag. Det finder jeg og Dansk Folkeparti langt mere relevant, for at kunne træffe den beslutning, som vi finder er den rigtige.

Når man ikke vil lytte til borgerne, er den næstbedste viden man kan skaffe sig i det mindste en besigtigelse. De bekymringer, der knytter sig til lokalplanen, kan en besigtigelse dog ikke give noget svar på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce