Annonce
Tønder

Lokalplan på vej: Kendt Tønder-firma sikrer sig plads til ekspansion

Det markerede område er de 2,1 hektar, som Kjelkvist ønsker inddraget som oplagsplads. Området ligger mellem Østre Omfartsvej (til højre) og boligområdet Engen/Klostervej til venstre i billedet. Vejen øverst i billedet er Nordre Landevej. Luftfoto: Tønder Kommune
Køb og omlægning af godt to hektar landbrugsjord syd for hovedsædet skal fremtidssikre entreprenørvirksomheden Kjelkvist i Tønder. En ny lokalplan for området er på dagorden på torsdag.

TØNDER: - Vi har i øjeblikket 4,2 hektar. De er fyldt op. Så vi har brug for mere plads.

Sådan siger direktør Bo Kjelkvist fra entreprenørvirksomheden Kjelkvist A/S i Tønder.

"Mere plads" skal skabes ved, at Kjelkvist indlemmer 2,1 hektar nuværende landbrugsjord til virksomhedens domicil. Et udkast til en lokalplan, der skal bane vejen for denne mulighed, ligger klar og er på kommunalbestyrelsens dagsorden i Tønder torsdag aften.

Annonce

-Det nye område skal udelukkende anvendes til oplag. Vi har ingen planer om at opføre bygninger. Men vi har nogle nye tiltag i støbeskeen, og så er der nogle aktiviteter, som vi har i forvejen, der skal udvides. Udvidelsen er en fremtidssikring af virksomheden, siger Bo Kjelkvist.

Oplagsplads

Ifølge det udarbejdede lokalplanforslag er der tale om en udvidelse af det bestående erhvervsområde ved Nordre Landevej, hvor Kjelkvist har til huse i dag.

- Området planlægges disponeret med oplagsplads til beton og jord samt beplantning mod øst. Der kan etableres jordvolde mod skel og et 10 m beplantningsbælte mod Østre Omfartsvej, fremgår af lokalplanforslaget.

Selv om Bo Kjelkvist altså ikke har planer om at bygge i det nye område, så åbner lokalplanforslaget for opførelse af bygninger med op til to etager og en maksimal højde på 10 meter.

Annonce

Start i 1994

Bo Kjelkvist startede sin virksomhed tilbage i 1994 i Solderup Mark. I 2008 blev den nuværende virksomhed etableret, da Bo Kjelkvist, Gert Nissen og Poul Erik Lorenzen forenede kræfterne og rykkede ind på Nordre Landevej i Tønder. Siden er virksomheden vokset, og i dag svinger antallet af medarbejdere fra 80-100.

Udvidelsen er en fremtidssikring af virksomheden.

Bo Kjelkvist, direktør, Kjelkvist A/S, Tønder

Lige nu Kjelkvist meget synlige i Tønder, idet virksomheden står i spidsen for den omfattende renovering af kloaknettet i den indre by. Opgaven har et volumen på 30 millioner kroner og er den største enkeltstående opgave, virksomheden har stået med.

- Vi går til opgaven med spænding og stor ydmyghed, sagde Bo Kjelkvist da det stod klart, at det lokale firma havde vundet budrunden.

Annonce

I høring

I forbindelse med udarbejdelse af lokalplanforslaget er der truffet afgørelse om, at der ikke skal gennemføres en udvidet miljøvurdering. Eventuel øget støj forventes dæmpet ved hjælp af støjafværgeforanstaltninger i form af to eksisterende diger á 4,5 m og dernæst en ny jordvold på mindst tre meters højde.

- Vibrationer og eventuel øgning af trafik vil være ubetydelig for omgivelserne, aktiviteterne vil ikke påvirke naturen langs Galgestrømmen, og erhvervsaktiviteterne vil blive givet et ordentligt udseende i form af beplantning, så det tilpasses Tønder byrand, lyder begrundelsen i lokalplanforslaget.

Direktør Bo Kjelkvist siger, at udvidelsen af oplagspladsen er en fremtidssikring af virksomheden. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Efter fremlæggelse i byrådssalen torsdag aften er der lagt op til, at lokalplanforslaget sendes i offentlig høring. Eventuelle indsigelser vil efterfølgende blive behandlet i teknik- og miljøudvalget, hvorefter lokalplanforslaget vil blive fremsendt til endelig behandling og begyndelse af det nye år.


Annonce
Tønder For abonnenter

Politiet kommer: Nu er lokalerne til ny nærpolitistation fundet

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Politi indfører nattelivszone for dømte personer i Kolding: Se hvor de ikke må vise sig

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Varde

Politiet beder om hjælp: 84-årig mand forsvundet fra plejehjem

Aabenraa

I weekenden protesterer hundredvis af bilentusiaster i gaderne: Politiet forventer trafikale problemer

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Tønder

Ny politiekspedition åbner i Skærbæk

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Erhverv For abonnenter

Tre venner fra 3.g bag nyt iværksætterfirma: Vil skrotte karkluden og sæbe til rengøring

Sønderborg

Socialdemokratiet har fordelt deres roller i det nye byråd

Annonce