Annonce
Sønderborg

Lokalplan skal fremtidssikre Strandvejskvarter

Baggrunden for lokalplanen var oprindelig en ansøgning fra en husejer på Strandvej, der gerne ville montere en altan på huset, hvilket lokalplanforslaget åbner op for. Foto: Sønderborg Kommune
Annonce

Sønderborg: Området med Batterivej, Strandvej, Ulvedalen og Blegen i Sønderborg har med sine mange gamle villaer et helt særligt udtryk. Det ønsker Sønderborg Kommune at bevare, og derfor er der nu udarbejdet et lokalplanforslag, der blandt andet skal sikre, at der værnes om bevaringsværdige bygninger i området.

Lokalplanforslaget er netop godkendt i teknik- og miljøudvalget og sendes i offentlig høring i december, hvor alle kan kommentere det. Baggrunden for lokalplanen var oprindelig en ansøgning fra en husejer på Strandvej, der gerne ville montere en altan på huset, hvilket lokalplanforslaget åbner op for.

Lokalplanen er inddelt i to, hvor Strandvej og Batterivej udgør del 1, som omslutter del 2, hvor Voldgade, Ulvedalen, Strandvænget og en del af Blegen indgår. En del af Batterivej er bygget på det tidligere Slotsbatteri fra 1864 og den prøjsiske Skanse V, som både har givet gaden navnet og det karakteristisk, bakkede forløb.

Forslaget ses på www.sonderborgkommune.dk > høringer. Selve lokalplanen med eventuelt ændringer vil derefter være klar til endelig godkendelse i begyndelsen af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Tønder

Rig på natur

Annonce