Annonce
forside

Lokalpolitik. Landdistrikterne har aldrig været mere inddraget

Jeg er stolt af at sidde i byrådet i Vejen Kommune for Venstre. Vi har taget ansvar for den udvikling kommunen igennem mange år har gennemgået. I land såvel som i by.

De fleste byrådsmedlemmer er fra landdistrikterne og ved om nogen, at det er dejligt at bo, leve og have albuerum på landet, men også udfordringer. Det gør vi noget ved eller lever med det, for ja, vi har selv valgt. Lige præcis det, der gør os unikke i forhold til Vejen Kommunes politik.

Jeg er også stolt af, at byrådet bakkes op af dygtige embedsmænd, der er eksperter i love og paragraffer, en umulig opgave for byrådspolitikkerne. Nej, vi er langt fra altid enige, der bliver der klippet en hæl og hakket en tå på demokratisk vis. Vi går til opgaverne med stor ydmyghed og alvor.

Siden kommunesammenlægningen i 2007, er landsbyerne aldrig blevet inddraget og hørt så meget i nyere tid.

Landsbyens Lokalråd deltager årligt, i dialogmøde med Kommunen. Der er nedsat et Landdistriktsudvalg direkte under økonomiudvalget. Udvalget er bredt repræsenteret. Hver landsby har tilknyttet en landsbypedel.

Landdistrikterne har aldrig været tættere på kommunen.

Jeg, Venstregruppen og Vejen Byråd er stolte af, at det går godt for udviklingen i hele kommunen, og glæder os til at udvikle i samråd med embedsmændene i fremtiden, til glæde for dig og mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce