Annonce
Aabenraa

Lokalpolitiker har købt maleri til 1,6 millioner kroner

Christian Panbo har en stor passion har C.W. Eckersbergs malerier. Nu har han købt værket "En storm", som skal udstilles til marts. Arkivfoto: Jan Sternkopf

Erhvervsmand og byrådspolitiker Christian Panbo (S) fra Aabenraa har føjet et 1,6 millioner kroner dyrt maleri til sin samling af Eckersberg-malerier. Maleriet skal udstilles på hans nye, private kunstmuseum.

Aabenraa: Maleriet er ikke større end 32 x 28 centimeter.

Men fascinationen af C.W. Eckersbergs værk "En storm" er til gengæld så stor, at erhvervsmand og byrådsplitiker i Aabenraa Kommune Christian Panbo (S) bare måtte købe det på en auktion hos auktionshuset Bruun Rasmussen tirsdag i denne uge.

Efter et hammerslag endte den samlede pris i millionklassen.

- Maleriet har kostet mig 1,6 millioner kroner plus salær. Men jeg har også sparet sammen til det i nogen tid, for jeg mener, at det er et meget specielt maleri af Eckersberg. Det var i min optik det bedste på auktionen, og helhedsindtrykket og den måde, støvet er malet på, fanger mig meget, fortæller Christian Panbo.

Planen er, at maleriet sammen med Christian Panbos private kunstsamling på over 50 værker af blandt andre Eckersberg og flere Skagens-malere skal udstilles på det 200 kvadratmeter nye kunstmuseum, som Christian Panbo åbner til marts næste år.

- Jeg køber ikke et sådan maleri for kun at kunne nyde det selv. Jeg vil gerne have, at andre kan nyde synet af det flotte maleri og ikke mindst få historien om C.W. Eckersberg, der er født ved Blåkrog i Varnæs sogn, med, lyder det fra det 76-årige byrådsmedlem.

Annonce

Panbo og Eckersberg

Erhvervsmanden og byrådspolitikeren Christian Panbo grundlagde sin Eckersberg-samling for små 20 år siden, da "jeg begyndte at få råd til det", som han udtrykker det, og siden har han holdt øje med, hvad der kom under hammeren hos Bruun Rasmussen.

Christian Panbo bygger et kunstmuseum til sin kunstsamling, som åbner i marts 2018.

Museet bygges ved siden af virksomheden Christian Panbo A/S på Egelund i Aabenraa, der gør sig i træhuse. Det nye museum bliver også bygget i træ.

Udveksles senere

Selv om Christian Panbo har investeret dyrt i det nye maleri, så er maleriet endnu ikke på Christian Panbos hænder.

- Maleriet er stadig hos Bruun Rasmussen. Hvis en af deres medarbejdere en dag tager et smut til Sønderjylland, eller hvis jeg tager til Sjælland, så kan vi måske lave en aftale om en udveksling. Men det haster ikke. Maleriet skal bare være klar til udstilling i marts, fortæller han.

For fire år siden var et af Christian Panbos Eckersberg-værker udstillet på National Gallery of Art i Washington, og Den Hirschsprungske Samling og Skagen Museum lånte for tre år siden et Krøyer-maleri fra den private samling i Aabenraa. Flere af hans værker har også været lånt ud til Statens Museum for Kunst, hvor regentparret blandt andre har nydt dem.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce